E-kirja
Esko Passila

Kuole tänään - maksa huomenna

0
 
 

Tässä kirjassa on hahmoteltu, mitä voi tapahtua maailmassamme, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Globalisaation mukana yksittäisten kansakuntien mahdollisuudet vaikuttaa tapahtumiin ja tulevaisuuteensa ovat muuttuneet järkyttävän radikaalisti. Vanhat kansantalousopit eivät ole muuttuneet kehityksen mukana.

Valtiot kilpailevat nyt myös keskenään yrityksistä, osuudestaan maailman kaupassa ja jopa yksittäisistä veronmaksajista. Siksi niiden on lisättävä dynamiikkaansa ja nopeuttaan päätösten teossa. Vuosien mittaan kehitty neeseen ylettömään holhoamiseen ei enää ole varaa. On siirryttävä kilpailtuun halpalentoyhtiöiden aikakauteen.

Myös poliitikkojen asema muuttuu uusissa olosuhteissa radikaalisti. Pelkkä politiikan teon osaaminen ei riitä. Osaamisen arvo nousee ja poliittisten broilerien aika alkaa olla vähissä. Poliittisessa päätöksenteossa vaaditaan yhä enemmän ammatillisia taitoja. Tulevaisuus ei kestä erillistä suljettua ja avointa sektoria, vaan niiden on toimittava interaktiivisesti ja reaaliajassa. Vain yritysten kilpailukyvyllä on merkitystä.

Kuole tänään maksa huomenna -kirja antaa kuvan talouden mahdollisista uusista suunnista ja sen liittymisestä kiinteästi maapallon ekologiaan – Gaiaan. Nykyihmisen ei välttämättä tarvitse hyväksyä tulevaisuuttaan itsestään selvyytenä, vaan hänellä on mahdollisuus itse vaikuttaa siihen. Tekniikkaa erottaa ihmisen kehityksen darvinismista. Kaikki on kuitenkin meistä itsestämme kiinni. Kysymys on siitä, mitä haluamme jättää tuleville sukupolville.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, Adobe DRM suojattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Filosofia, psykologia ja uskonto, Tietokirjat / Yritykset ja talous
Kirjailija: Esko Passila
Kustantaja: Fopco Oy
E-kirjan julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 103
ISBN: 9789519851730