E-kirja
Vera Vala

Kuolema sypressin varjossa

3.34483
Keskiarvo: 3.3 (29 ääntä)
 
 

Uusi kiehtova dekkarisarja alkaa!

Etsivätoimiston osakas, italialais-suomalainen Arianna de Bellis elää ylellistä, mutta yksinäistä elämää Roomassa. Nuori, leskeksi jäänyt punapää, on miehensä Giovannin kuoleman jälkeen ryhtynyt ratkomaan rikoksia.

Tolfan pikkukylässä on surmattu vaalea amerikkalaiskaunotar. Lily Montgomery pani eläessään kylän miesten päät pyörälle ja Arianna huomaa pian, että viettelijättäreksi leimatulla naisella on riittänyt vihamiehiä.

Lilyn ruumis löytyy kosteasta mullasta muinaiselta etruskien palvontapaikalta ja Lilyn lanko, Realen hotellisuvun hurmuri Luciano, pyytää Ariannaa etsimään murhaajan.

Jäljittäessään kylmäveristä tappajaa Arianna huomaa, että Tolfan kylä kuhisee kateutta, menetettyä rakkautta ja kostonjanoa. Tutkimusten edetessä ja salaisuuksien paljastuessa, Arianna saa huomata joutuneensa seuraavaksi tappolistalle. Eikä kukaan pääse pakenemaan taustalla häälyvän mafian synkkää varjoa.

Vera Valan (s. 1976) esikoisromaani aloittaa aistikkaan Arianna de Bellis tutkii -sarjan. Italiaan sijoittuvan dekkarisarjan ensimmäinen osa on auringonpaahteinen ja rehevästi tuoksuva tarina, jonka tihenevä juonikuvio pitää otteessaan ja joka kohottaa lukijansa arjen yläpuolelle.

"Annan kirjalle arvosanaksi 5/5 ja Vala on saanut uskollisen seuraajan kirjoilleen." - Kirjoihin kadonnut -blogi

"Mukava, perinteisen pehmeästi etenevä viihdedekkari. Hiukan ylellisestä, arjesta irti nostavasta kerronnasta pitäville tämä kirja on varsinainen namupala." - Kaisa Reetta T:n blogi

Arianna de Bellis -sarja
Kuolema sypressin varjossa
Kosto ikuisessa kaupungissa
Villa Sibyllan kirous
Tuomitut
Milanon nukkemestari
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Vera Vala
Kustantaja: Gummerus
E-kirjan julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 250
ISBN: 9789512090785

Arvostelut

Lauritius 09.08.2014
5

Virkistävä uusi dekkarituttavuus! Jännittävien käänteiden lisäksi sai aikaan Italian-matkakuumeen, ja Ariannaa tulee ihan ikävä. Sarja kannattaa lukea järjestyksessä. Nelososaa odotellen..


BubbaRich 08.03.2014
4

Quite a good book! A fun read, engaging plot, and enough little nuggets of Italy and Italian food and life to keep me interested. I look forward to her second!


Elli-Jasmiini 28.06.2013
3

Töissä kiire on rauhoittunut. Saan viimeiset sähköpostit matkaan ja huomaan kellon olevan vielä aika vähän. Olen paiskinut töitä sen verran aktiivisesti viime aikoina, että minulle on kertynyt muutama tunti vapaata.

Otan kännykän ja marssin ulos, missä uskollinen aurinkotuolini jo odottaa. Heittäydyn tuolille vatsalleni ja koppaan lippalakin päähän. Lippis suojaa sekä matkapuhelinta, että laittoman herkästi palavaa nenänpäätäni. Silmälasit on likaiset, mutten jaksa enää nousta puhdistamaan niitä.

Sanat soljuvat luontevasti sivulta toiselle. Ensin lukemistani häiritsee se, että huomaan etsiväni siitä tekniikoita. Ajattelen, että miten tämä asia on tutkittu, miksi asia on esitetty näin ja olisiko tässä voinut olla syvemmin tunteita tai olisinko kaivannut tähän vielä pidempää analyysiä.

Vähän turhaudun ja koitan karistaa mielestäni kaikki nämä turhat asiat. Olen ihan varma etten jaksa lukea loppuun, mutta päätän pakottaa itseni, sillä minulla on tälle kesälle liioitellun monta kirjaa luettavana. Kesken ei voi jättää.

Aurinko hiostaa hieman ja käännyn selälleni. Lukeminen on helpompaa vaikka käsiä alkaakin pian väsyttää tämä epäergonominen asento.

Vapaatuntini on ohi, vakka en haluaisi niin. Olen lukenut ennätystahtia, mutta nyt on lopetettava ja oltava vähän aikaa äiti.

Kun illalla kaikki pienokaiset on nukkumassa, parkkeeraan itseni valkoiselle isolle nojatuolille ja nostan jalat sen nojan yli. Latasin kännykkään lisää akkua siltä varalta, että saisin vielä hetken lukea ennen nukkumaan menoa.

Valo kajastaa näytöltä ja mieheni osoittaa mieltään, kun en keskity häneen. "Ihan kohta" sanon ja jatkan ahmien kirjan lukemista.

Yö on jo pitkällä ja viimeinen sivu luettu. Laitan kännykän kiinni ja pyyhin hikeä otsalta. Huh mikä päätös. Jotenkin niin kliseinen, mutta silti yllättävä. En olisi osannut tätä odottaa ja se olikin tämän kirjan pelastus. Tässä ei ollut ennalta arvattavia syyllisiä. Ehkä sittenkin voisin lukea Ariannasta enemmän. Ariannan menneisyys jäi vähän kaivelemaan...