E-kirja
Kari Enqvist

Kuoleman ja unohtamisen aikakirjat

3.25
Keskiarvo: 3.3 (4 ääntä)
 
 

Mikään logiikka ei kiellä maailmaa ilman merkityksiä.

Anarkistisen uteliaasti, yksityistä ja yleistä tyylitajulla sekoittaen Kari Enqvist tutkii tässä teoksessa kuoleman, ihmisyyden ja uskonnon ydintä. Ihminen halajaa ”jotain suurempaa”.
Sellaiseen Enqvist ei usko, muttei kuitenkaan jätä meitä tyhjän päälle: Kuoleman ja unohtamisen aikakirjat kehottaa arvostamaan sitä mitä varmasti – ja vielä – on.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Tietokirjat / Filosofia, psykologia ja uskonto
Kirjailija: Kari Enqvist
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 150
ISBN: 9789510366622

Arvostelut

Luri57 30.04.2015
4

Neljäs lukemani Enqvistin kirja ei ihan lunastanut odotuksia, mutta eihän se ole kirjailijan vikaa vaan minun, joka odotin liikaa.

Kolme edellistä Enqvistiä olivat selkeitä viiden tähden kirjoja, johon tämäkin olisi yltänyt, jos piikit olisivat olleet hieman terävämpiä. Toki E osasi tässäkin kirjassa sivaltaa mainiosti.

Ehkä pudotin tähdet viidestä neljään, koska kirja alkoi mukavasti, mutta napakka ote ikäänkuin kirposi jossain vaiheessa. Jännite ei säilynyt aivan koko kirjan läpi.

Hienosti K E käsitteli suhdetta vanhempiinsa ja toi esille näiden viimeiset hetket elämässä ja myös heidän elämänkaarensa oli tyylikkäästi kuvailtu.

Pitänee ostaa vielä ne muutamat lukemattomat Enqvistin opukset, koska harvoin tulee luettua näin viisaan lajitoverin ajatuksia.


mk1 19.05.2012
3

Rehellistä tekstiä - tosin enqvistmäisen piikittelevää paikoitellen.