Tommi Kovanen, Jenny Rostain - Kuolemanlaakso, e-kirja
 
 
Etu voimassa 30.9. asti
14,90€
21,50€
E-kirja
Tommi Kovanen ja Jenny Rostain

Kuolemanlaakso

5
Keskiarvo: 5 (1 ääni)
 
 

Kun yksi taklaus muuttaa elämän

”Pienenä poikana jäällä kuulin tarinan miehestä, jota oli taklattu selkään. Mies oli muuttunut sen seurauksena, kadonnut täysin koko kuvasta. Puhuttiin, että nykyään hän kulki kuin elävä kuollut, ilman valoa silmissään. Ja tuota taklausta ja sen seurauksia alettiin kutsua kuolemanlaaksoksi.”
– Tommi Kovanen

26. tammikuuta 2013 Rauman Lukon puolustajalla Tommi Kovasella on edessä peli Bluesia vastaan. Ottelun pitäisi olla aivan tavallinen, samanlainen kuin yli 500 kertaa aiemmin Kovasen liigauran aikana. Kovanen kuitenkin taklataan rajusti takaapäin, eikä mikään ole sen jälkeen kuten ennen.

Seuraamuksia tästä taklauksesta ei tule muille kuin Kovaselle: hänellä diagnosoidaan aivovamma, joka pakottaa hänet lopettamaan uransa. Kukaan ei ota vastuuta tapahtuneesta, ja Kovasta kehotetaan olemaan asiasta hiljaa. Vamman seurauksena Kovasen tunteet alkavat kadota, ja väsymys tuntuu lamaannuttavalta. Lehdistölle ja läheisille hän uskottelee kaiken olevan hyvin – mutta hänen elämänsä hajoaminen ja syöksy kuolemanlaaksoon on vasta alkanut.

Pohjan saavutettuaan Kovanen aloittaa paluun elämään. Päivä kerrallaan, leväten ja hetkessä hengittäen hän opettelee olemaan oma uusi itsensä. Mies joka rakasti kiekkoa, hengitti peliä ja eli luistelusta, on joutunut nyt hyväksymään, että hän elää loppuelämänsä aivovamman kanssa.

Kuolemanlaakso on Tommi Kovasen ja Jenny Rostainin yhdessä kirjoittama kertomus jääkiekkoilijan elämästä, liigakiekon armottomuudesta, taklausten ja aivovammojen seurauksista sekä herrakerhojen vaietuista sopimuksista.

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Etuja, Tietokirjat / Harrastukset ja kulttuuri ja taide
Kirjailijat: Tommi Kovanen ja Jenny Rostain
Kustantaja: Bazar
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 176
ISBN: 9789522794499

Arvostelut

Anihok 10.09.2017
5

Viiltävän koskettava! Toivon kaikkien jääkiekkofanien lukevan tämän, ainakin itselläni se avasi silmät ammattilaisjääkiekkoilijoiden kivikovasta maailmasta. Toivottavasti Tommin rohkeuden ansiosta saadaan aikaan laajempaa keskustelua jääkiekkoväkivallasta ja sen seurauksista ja myös oikeasti asennemuutos aikaiseksi. Sitä näköjään tarvitaan kipeästi niin fanien keskuudessa kuin liitossa ja liigassakin. Yksikin tällainen loukkaantuminen on turha.
Kiitos Tommi! ❤