E-kirja
Pekka Matilainen

Kupoli

3.17857
Keskiarvo: 3.2 (28 ääntä)
 
 

* Pekka Matilainen palkittiin helmikuussa 2014 ensimmäistä kertaa jaetulla Vuoden esikoisdekkari-kunniakirjalla *

1400-luvun Firenze herää eloon historiallisessa jännitysromaanissa

Firenze 1423. Brunelleschi rakennuttaa kaupungin ylle kohoavaa tuomiokirkon kupolia, kun ylhäisen suvun poika löytyy surmattuna sivukujalta. Rahakukkaro on tallella, mutta harvinainen käsikirjoitus on kadonnut. Todistajat väittävät, että tappaja on Medicien kirkon pappi.

Kaupunki kohisee murhasta, kun porteista ratsastaa sisään syytetyn vanha ystävä, Antonio Loschi, mukanaan 16-vuotias apulaisensa Pikku-Toni. Kaksikko alkaa kaikessa hiljaisuudessa tutkia murhaa ja käsikirjoituksen arvoitusta. Mistä kiistelty teksti kertoo? Kuka on valmis äärimmäisiin tekoihin saadakseen sen käsiinsä? Entä miten Brunelleschin rakennuttama tuomiokirkon kupoli liittyy tapaukseen?

Kupoli on historiallinen dekkari, joka vie keskelle renessanssin Firenzen värejä, tuoksuja ja tunnelmia – aikaan ja paikkaan jossa koko Euroopan historia sai uuden suunnan. Kirja herättää myös ajatusleikin: miten maailma olisi muuttunut, jos kadonnut käsikirjoitus olisi joutunut vääriin käsiin?

Pekka Matilainen on työskennellyt mm. Yliopisto-lehden päätoimittajana ja tutkinut renessanssin Firenzeä. Kupoli on hänen esikoisromaaninsa.

Kirjasta sanottua:

"Mannaa historiallisten romaanien ystäville." Iltalehti Ilona

"Matilainen hyödyntää luontevasti ja pakottomasti historiallisen dekkarin lajityyppiä." Helsingin Sanomat

"Jännäri seuraa Umberto Econ keskiaikadekkareiden mallia, jossa faktat ovat kohdillaan ja ajankuva uskottava." Eeva

Helsingin Sanomien arvostelu
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Pekka Matilainen
Kustantaja: Atena
E-kirjan julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 234
ISBN: 9789517969437

Arvostelut

Tasku 27.12.2014
4

1400-luvun Firenzeen sijoittuva historiallinen romaani, jonka vahvuus on ajan hengen hyvin valjastavassa kerronnassa. Tarina sinänsä ei ole juoneltaan mitenkään poikkeuksellisen hyvä, mutta kuitenkin kaikin puolin toimiva ja kiinnostava.


Pihlar 23.11.2014
4

Hyvä kirja! Sai haluamaan lisää kyseisen kirjailijan kirjoja, mutta ikävä kyllä niitä ei ollut Elisa-kirjassa.


maikkiketola768 28.04.2014
4

täytyy ihailla. Vankalle historiallisen faktatiedolle rakennettu jännäri pitää otteessa loppuun asti. Viehättävä tapa kirjoittaa ja kuvata Firenzeä ja henkilöitä!


jaanahirsjarvi866 20.08.2013
5

Luin, että Pekka Matilainen (1946) on työskennellyt muun muassa Yliopisto-lehden päätoimittajana. Siitä en tiedä mitään, enkä siitäkään onko hän kirjoittanut muita kirjoja. Se, että hän on opiskellut klassista filologiaa ja tutkinut mm. renessanssin Firenzeä, heijastuu upeasti kirjasta jossa hän on onnistunut tavoittamaan hienosti ajan henkeä ja tunnelmaa. Tämä kirja käännettynä voisi menestyä maailmallakin. Taianomainen kerronta ja vankka tietämys sulostuttaa teosta koko matkan.
Tartuttuasi tähän, et hellitä ennen kuin viimeiset lehdet ovat käsillä. Täydet tähdet minulta!