E-kirja
Elina Pitkäkangas

Kuura

0
 
 

Urbaania fantasiaa ja romantiikkaa sekoittava Kuura ammentaa tiivistunnelmaisen tarinansa klassisista ihmissusimyyteistä. Nykypäivän Suomeen sijoittuvassa kertomuksessa pedon ja ihmisen kahtiajako on pelkkä veteen piirretty viiva.

Lukiolaiset ystävykset Inka ja Aaron elävät suojattua elämää Turun kupeessa sijaitsevassa, muurin ympäröimässä Kuurankeron pikkukaupungissa, jossa ihmissusiin törmää enää vain uutisissa tai historiankirjoissa. Tasainen arki saa kuitenkin säröjä, kun Inkan pikkuveli joutuu vakavaan onnettomuuteen. Pelko rakkaan menettämisestä pakottaa Inkan etsimään apua muurin varjoisalta puolelta, kylmästä susien yöstä. Teko repii auki salaisuuden, jonka seuraamuksilta edes Aaron ei voi välttyä – etenkään sen jälkeen, kun mukaan vedetään suloinen, pedontuoksuinen Matleena.

Onko parempi varjella suurempaa hyvää vai rikkoa asetettuja rajoja rakkaimpiensa vuoksi?


Helsinkiläinen Elina Pitkäkangas (s. 1990, Hollola) on koulutukseltaan humanististen tieteiden kandidaatti, pääaineenaan yleinen kirjallisuustiede. Kirjoittamisen lisäksi hän nauttii matkustelusta, elokuvamusiikeista ja myöhäisistä iltalenkeistä. Kuura on hänen esikoisteoksensa.

KIRJA-ARVIOITA:
“Olen odottanut tätä kirjaa kuin kuuta nousevaa. …Kuura tarjoaa jotain ihan uutta ja omaa…. “ Arvosana 4,5 / 5.
– Dysphoria -kirjablogi

“Toivon todella että Kuura löytää lukijansa runsaalla kädellä. Se on loppuun asti viilattu kirja, jossa on läsnä kaikki mitä nuorten aikuisten kirjalta voi toivoa: on fantasiaa, mielikuvitusta, romantiikkaa ja sujuvaa kieltä. Koska kirjailija on nuori, hän ilmiselvästi osaa kirjoittaa nuorille.”
– Lukutoukan kulttuuriblogi

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Nuortenkirjat / Kertomakirjallisuus, Nuortenkirjat / Scifi, fantasia ja Kaunokirjallisuus / Young adult
Kirjailija: Elina Pitkäkangas
Kustantaja: Myllylahti
E-kirjan julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 310
ISBN: 9789522027337