E-kirja
Christian Rönnbacka

Kylmä syli

3.92453
Keskiarvo: 3.9 (53 ääntä)
 
 

Komisario Hautalehto mystisen katoamistapauksen jäljillä. Porvoossa liikkuu joku, jonka mielestä nuorten miesten paikka on joen pohjassa.

Öinen Porvoo pikkujouluaikaan. Parikymppinen mies hoipertelee hilpeänä juhlista kotiinpäin. Aamulla tyttöystävä ilmoittaa hänet kadonneeksi. Jäljet loppuvat Porvoonjoen rantaan, ja tapaus kirjataan komisario Antti Hautalehdon poliisiasemalla tavanomaiseksi katoamiseksi.

Muutama yö myöhemmin ohikulkijat kuulevat Porvoonjoesta avunhuutoja. Paikalta pakenee outo huppariin pukeutunut mies, ja uhri löytyy henkitoreissaan vedestä. Komisario Hautalehto alkaa epäillä, ettei aiempi katoaminen ollut sittenkään rutiinitapaus. Seurattavia jälkiä on kovin vähän, sillä virta vie omansa.

Eräällä tapauksella on silminnäkijä, mutta ehtiikö tämä ajoissa poliisin puheille?

Christian Rönnbacka (s. 1969) on työskennellyt sekä poliisina että vakuutusetsivänä ja tietää mistä kirjoittaa. Antti Hautalehto -dekkarisarjassa avautuva poliisin arki on dekkaristikomeetta Rönnbackalle omakohtaisesti tuttua.

"Rönnbacka on luotettava, hyvä kirjailija, joka tekee selvää jälkeä. Hurttia huumoria, uskottavasti kuvattua poliisityötä ja jännittäviä käänteitä, mitäpä sitä muuta." - Kirjavinkit

"Rönnbackan hahmo on nykydekkareiden ehkä mielenkiintoisin ja parhaiten rakennettu hahmo, samoin hänen kirjansa ovat juoneltaan tasalaatuisia juoneltaan ja tarinoiltaan." - Kirjan vuoksi -blogi

"Kirjan huumori upposi minuun täysillä. Onhan se välillä aika rankkaa ja raadollista, mutta niin se tapaa olla raskaissa ammateissa." - Hemulin kirjahylly -blogi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Antti Hautalehto -sarja:
Operaatio Troijalainen
Julma
Rakennus 31
Kylmä syli
Kaikki mikä kiiltää
Tuonen korppi
äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Christian Rönnbacka
Kustantaja: Bazar
E-kirjan julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 221
ISBN: 9789522792679

Arvostelut

miltsimilleri 21.01.2016
3

Juoni on hyvä, uskottava ja mukaansatempaava, toimintaa ja poliisin arkea riittää. Pudotin arvion kolmeen tähteen, koska oikeinkirjoitusvirheitä on tuhottomasti (yhdyssanavirheitä ainakin 30) ja tyyli muutenkin hieman epätasaista. Kirjoittaja ei aina ole jaksanut muunnella käyttämäänsä "äijäkieltä", mikä paikoitellen ärsyttää. Voisi esimerkiksi keksiä vaihtelevia tapoja sanoa, että ruuat ja juomat "lapioidaan tuulensuojaan". Mutta tästä huolimatta ihan hauska lukukokemus.


Luri57 16.01.2016
4

Christian osaa taustansa takia tehdä poliisin työstä kertomisen ja sisäpiirin kaskut uskottavan tuntuisiksi. Kirjoja on ollut nautinto lukea ja niiden soisi hyvinkin olevan pidempiä, siihen varmaan kirjailijan taidot riittävät.


Koikkalainen88 29.11.2015
5

Loistava dekkari jälleen Christian Rönnbackalta, kuten aikaisemmatkin. Tykkäsin tästä ehkä eniten ja nopeiten luettu. Luin kirjan parissa päivässä. Uutta Hautalehto-dekkaria odotellessa...


MattiR_ 30.10.2015
5

Loistava kuten kaikki sarjan edelliset osatkin


maikkiketola768 29.12.2015
4

Taasen jännittävä dekkari. Luontevaa, nopeasti etenevää kerrontaa rankalla huumorilla höystettynä. Rönnbacka on erittäin taitava dekkaristi.


Miljoona79 28.10.2015
4

Ei paras Hautalehto, ehkä jopa huonoin, mutta niin vain tämäkin vei mukanaan.
Tarinassa itsessään oli hyvää moraalisesti harmaat alueet sekä se, että kaikkea ei selitellä ja väännetä rautalangasta vaan lukija joutuu vähän itsekin ajattelemaan.


ilosaari 12 20.10.2015
5

Ei ehkä Rönnbacka parhaita, mutta hyvä kumminkin. Rivakka kerronta ja yllättävät juonen käänteet!


leenanoma7 15.10.2015
3

Mielestäni taso on laskenut hieman aiemmista Hautalehto dekkareista.


makru822 26.09.2015
5

Hautalehto ja kumppanit veivät taas mennessään lukijan jäätävän jännityksen pariin. Kirjat parantuneet vuosi vuodelta, kuin hyvä viini, ja tämä oli erittäin hyvää vuosikertaa. Tykkäsin tosi paljon, lisää odottaessa! :)