E-kirja
Juha Numminen

Lähikuvassa - Lenita Airisto

0
 
 

Juha Numminen on tehnyt pitkän päivätyön toimittajana. Lähikuvassa Lenita Airisto on hänen 34. kirjansa. Sen pohjana ovat olleet pitkät haastattelut ja Lenitan omat rajattomat arkistot.

”Minua ei pidetä piilossa eikä pimennossa. Minähän loistan kuin lamppu. Tulen aina pääovesta.”

Kaunis, elegantti ja sumeilematon? Kokeneen toimittajan intiimissä muotokuvassa Lenitasta paljastuu myös arvaamattomampia puolia.

Tietokirjailija, TV-persoona, kansainvälisessä liike-elämässä menestynyt yrittäjä, aikoinaan myös Suomen Neito, ja tähtimalli, joka ”tekee työtä ja elää kuin mies”. Älykkäiden miesten nainen ja aito feministi. Pesunkestävä porvari. Tätä kaikkea on Lenita Airisto, ja paljon muuta. Lenitan naarasenergian, kuohuvan temperamentin ja läpitunkevan naurun tuntevat kaikki, mutta yksityiselämänsä hän on pitänyt omanaan. Nyt hän kertoo itseään säästelemättä ihmeellisen tarinansa sota-ajan lapsuudesta nykypäivään, intohimoineen ja tunnemyrskyineen, voittoineen ja menetyksineen. Samalla ankaruudella jolla hän punnitsee itseään ja tekojaan, hän puntaroi ihmissuhteitaan. Julmimmin ja riemastuttavimmin se ilmenee suhteissa miehiin.

Suomen Peppi
Hauska, vauhdikas, ärsyttävä, kiihottava, rasittava. Juha Nummisen elämänkerta Lenita Airistosta on kohteensa näköinen kirja. --- ”Teen töitä ja elän kuin mies” sanoo Airisto itse. Se lienee totta. Pelkillä räpsyripsillä ja hyvin istuvilla jakkupuvuilla kukaan ei olisi saanut parikymmentä vuotta sitten pystyyn isoa vientishowta Kiinan pyhimpään, Kansojen halliin, Lenita sai.
- Talouselämä, Hanna Säntti

Säihkyvä-älyinen maailmankaunotar? Karviaispensaaksi naamioitunut megafoni? Jo puolikkaan vuosisadan ajan on kansallisomaisuutemme piiriin laskettu Lenita Airisto ja yhä hän närkästyttää, yllättää ja hurmaa ihmisiä.
- Helsingin Sanomat, Veli Pekka Leppänen

"Lenita on yhden naisen bunkkeri, josta lähtee kranaatteja ja ohjuksia tarpeen mukaan."
- Kirjailija Mauno Saari / YLE TV 1 Lukupiiri ohjelmassa

Katso kirjan esittelyvideo
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Tietokirjat / Historia ja elämäkerrat
Kirjailija: Juha Numminen
Kustantaja: Lenita Airisto
E-kirjan julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 219
ISBN: 9789526762340