E-kirja
Jussa Lehtinen

Lallin ajo

4.666665
Keskiarvo: 4.7 (3 ääntä)
 
 

Kadonneen pyhäinjäännöksen metsästystä Hämeen korpimetsissä

Pakanallisen Suomen käännytys on lähtenyt takkuisesti alkuun. Piispa Henricus on juuri pystyttänyt pallinsa Itämaahan, kun hän äkkiä katoaa. Huhutaan, että piispa olisi murhattu, ja syyllinenkin on tiedossa: talonpoika Lalli. Oikeutetun koston tuli syttyy sveanmaalaisessa kreivi Magnuksessa ja hän kokoaa ympärilleen pienen omaperäisen joukkion murhamiestä jäljittämään.

Selviää myös, että kristikunnan mahdollisesti arvokkaimpiin kuuluva pyhäinjäännös on päätynyt Pyhältä maalta syrjäiseen Hämeeseen. Ainoastaan Lalli ja hänen entinen asetoverinsa tietävät, mistä tarkkaan ottaen on kyse, ja Magnuksella on nyt kaksin verroin syytä Lallin jahtaamiseen. Pian kreivi saa kuitenkin huomata, ettei hän ole aarteen perässä yksin.

Mikä salaperäinen Lalli on miehiään, kuka piispa Henricus oikeastaan on ja kuinka legenda syntyi? Jussa Lehtinen on luonut hauskan ja monivaiheisen seikkailukertomuksen Ivanhoen henkeen.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Nuortenkirjat / Kertomakirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Seikkailu, sota ja Kaunokirjallisuus / Huumori
Kirjailija: Jussa Lehtinen
Kustantaja: Kirjalabyrintti
E-kirjan julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 420
ISBN: 9789525881103

Arvostelut

WordImperfect 16.04.2013
5

Mukaansatempaava, vauhdikas, humoristinen ja ajatuksia herättävä.

Kirjan tyyli on haastava sekoitus huumoria, historiaa, veijaritarinaa ja synkkää pohjolan sielunmaisemaa. Jos tyylistä saa kiinni, on tiedossa mukaansatempaava elämys muinaisilla suomen salomailla.