E-kirja
Jussi Katajala

Leonardon rasia ja muita historiallisia tarinoita

3.8
Keskiarvo: 3.8 (5 ääntä)
 
 

Leonardon rasia ja muita historiallisia tarinoita sisältää kaksitoista menneisyyteen sijoittuvaa kertomusta Jussi Katajalalta. Hän on julkaissut yli 40 novellia kotimaisissa spekulatiivisen fiktion julkaisuissa vuosina 2006-2013. Tämän kokoelman novelleja on aiemmin julkaistu mm. Kosmoskynässä, Usva-verkkolehdessä ja Kumman rakas -antologiassa (Osuuskumma, 2012), ja osa niistä on ennen julkaisemattomia.

Jussi Katajalan (s. 1974) historialliset novellit vievät lukijansa niin antiikin Kreikan jylhiin maisemiin, viikinkien kauppalaivoille kuin melkein autiolle saarellekin. Kokoelman kantavia teemoja ovat kekseliäisyys, kostaminen ja sodankäynti. Mukaan mahtuu höysteeksi hienoinen aavistus romantiikkaakin. Katajala tekee huolellista taustatutkimusta novelleihinsa ja saa historian taianomaisesti herämään henkiin. Asiantuntevalla otteellaan hän kuljettaa lukijansa menneisyyteen halki palatsien ja majatalojen aina meren syvyyksiin asti.

"Leonardon röyhkeys ja itsevarmuus huvitti sulttaania, joten hän lupasi tälle työpajan, apumiehiä ja kaikki tarvittavat materiaalit ihmeaseen kehittämiseen. Jos tulosta ei kuitenkaan syntyisi viikossa, Leonardo menettäisi päänsä."

Jussi Katajala on espoolainen spekulatiivisen fiktion saralla ansioitunut novellisti. Hänen tuotantoaan on julkaistu useissa eri antologioissa ja lehdissä, ja maineikkaassa Atorox-kisassa hän on sijoittunut monesti kymmenen parhaan joukkoon.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, ei DRM-suojausta)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Scifi, fantasia, Kaunokirjallisuus / Novellit ja kolumnit
Kirjailija: Jussi Katajala
Kustantaja: Osuuskumma-kustannus
E-kirjan julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 173
ISBN: 9789526642055

Arvostelut

Jussa 15.07.2013
4

Kiva, että Katajalan historiallisia (ai pitäisikö sanoa vaihtoehtohistoriallisia) novelleja saa tällä tavalla yksissä kuorissa ja maltillisella hinnalla. Juuri tällaisia kokoelmia Elisa Kirja tarvitsee. Novelleista omiksi suosikeiksini nousivat Koston musta laiva, Noitanaisen älä anna elää ja Äänetön saari.