E-kirja
Kristina Ohlsson

Lotus blues

3.25
Keskiarvo: 3.3 (16 ääntä)
 
 

Onko Sara Texas syytön vai syyllinen?

Myös Aku Laitisen lukemana äänikirjana

Kovaksikeitetyn dekkarin lajityypillä leikittelevä mestarillinen murhamysteeri Ruotsin tämän hetken arvostetuimmalta jännityskirjailijalta.

Menestyvän asianajaja Martin Bennerin luo saapuu epätoivoinen mies. Hän vaatii Benneriä todistamaan siskonsa syyttömyyden viiteen murhaan ja etsimään tämän pojan, Mion. Veli ei usko että hänen sisarensa, Texasiin au pairiksi tullut ruotsalaistyttö, olisi kuunaan tappanut ketään.

Kunnianhimoinen Benner ottaa tapauksen tutkittavakseen ja sotkeutuu vaaralliseen rikosvyyhteen.

Kristina Ohlsson (s. 1979) on Ruotsin tämän hetken kiinnostavimpia rikoskirjailijoita. Hän on myös Lähi-itään ja EU:n ulkopolitiikkaan erikoistunut politiikan tutkija, joka on työskennellyt turvallisuuspoliittisena analyytikkona Ruotsin poliisihallituksessa sekä viimeksi Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön (ETYJ:n) analyytikkona Wienissä.

"Paras dekkari ikinä" - Suvi Kerttula, Ilta-Sanomat

"Lotus blues on tapahtumiltaan vauhdikas ja juoneltaan koukuttava ja jatkaa siinä mielessä Ohlssonin aiempien teosten korkealla tasolla." - Kirjavinkit

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Martin Benner -sarja:
Lotus blues
Mion blues

Muista myös Fredrika Bergman -sarja:
Nukketalo
Tuhatkaunot
Varjelijat
Paratiisiuhrit
Daavidintähdet
Syntitaakka
äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Kristina Ohlsson
Suomentaja: Pekka Marjamäki
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 370
ISBN: 9789510416723

Arvostelut

Lukijatar63 28.03.2017
4

Minuun tarina upposi kuin veitsi voihin. Tykkäsin.


harrinilsson 04.02.2016
3

Olisin kaivannut Outi Mennan käännöstyötä. Jossain kohdin tuli vaivautunut olo.


kari508 25.01.2016
4

Erikoinen kokemus. Alussa ei tahtonut millään lähteä käyntiin, paikoittain epäuskottava ja tarinan oikaisut jättivät toivomisen varaa. Vähänkuin olisi lukenut lyhennelmää. Sitten taas toisaalta kirja parani loppua kohden.
Kyseessä oli ensimmäinen Ohlssonin kirja jonka olen lukenut, ja tämän perusteella loputkin tulevat jossain vaiheessa hankintaan.


Luri57 15.01.2016
2

Nyt olen lukenut kaikkiaan kuusi Ohlssonin kirjoittamaa kirjaa. Edelliset olin arvioinut vähintään hyviksi lukukokemuksiksi ja jonkun olin rankannut jopa viiden tähden arvoiseksi.

Mutta näin hyvänkin kirjailijan taso voi näköjään vaihdella rajustikin. En tiedä oliko alkuperäinen teos huono, vai ovatko kääntäjät tehneet huonoa työtä. Tarina oli täynnä tökerön tuntuisia superlatiiveillä höystettyjä ylilyöntejä. Lukeminen oli paikoin vastenmielistä.

Luin kuitenkin loppuun asti ja ajettelin palkinnon odottavan viimeisillä sivuilla. Näin ei tapahtunut, vaan ikävä kyllä tarina jäi pahasti kesken ja edessä lienee pakko ostaa jatko-osakin. Tätä ykkösosaa surkeampaa ei varmaan ole odotettavissa, mutta kovin mielelläni en siihen montaa lanttia tahtoisi uhrata.

En suosittele tätä läheisilleni.