E-kirja
Jo Nesbø

Lumiukko

4.068965
Keskiarvo: 4.1 (29 ääntä)
 
 

Ensilumi sataa pian ja silloin hän tappaa taas.... Harry Hole kylmäävässä sarjamurhaajajahdissa!

Myös Jukka Pitkäsen lukemana äänikirjana

Kun ensilumi sataa Osloon, Birte Becker katoaa. Beckerin perheen talon pihalla on lumiukko, joka tuijottaa suoraan keittiön ikkunaan. Lumiukolle ilmestyy Birte-rouvan kaulahuivi.

Harry Hole on saanut oudon kirjeen, jonka on allekirjoittanut Lumiukko. Lumiukoksi ruvetaan kutsumaan miestä, jota etsitään. Sillä ainakin Sylvia Ottersen on tämän Lumiukon uhri.

Holella on uusi apulainen, Katrine Bratt. Bratt on työlleen omistautuva ja hän jahtaa Lumiukkoa oudonkin kiihkeästi. Bratt on tullut Holen osastolle Bergenin siveelisyyspoliisista. Käy ilmi, että vuosia sitten Bergenissä on murhattu kaksi naista ja asiaa tutkinut poliisi on kadonnut. Poliisia pidetään jopa syyllisenä naisten murhiin. Toiselta rikospaikalta löytyi aikanaan lumiukko.

Hole, Bratt ja skeptinen Magnus Skarre jahtaavat sarjamurhaajaa, johon kaikki eivät edes usko. Ehkä olisi syytä. Ja tämä kannattaisi myös napata ennen seuraavan lumisateen tuloa...

Jo Nesbø (s. 1960) on yksi aikamme tunnetuimpia norjalaisia maailmalla. Sillä, kuten Suomen dekkariseuran palkintoraati totesi kunniakirjaansa myöntäessään: "Mielikuvituksellisesti kirjoitetut ja taitavasti rytmitetyt Harry Hole -teokset vangitsevat lukijan ja edustavat aikamme parasta rikoskirjallisuutta."

"Tarina on herkullinen, Nesbøn Hole-kirjojen parhaimmistoa. Hyytävää jännitystä!" - Kirjavinkit

"Mestarillisesti kerrottu rikostarina" - Verdens Gang

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Harry Hole -dekkarit:
Lepakkomies
Torakat
Punarinta
Suruton
Veritimantit
Pelastaja
Lumiukko
Panssarisydän
Aave
Poliisi
Jano
äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Jo Nesbø
Suomentaja: Outi Menna
Kustantaja: Johnny Kniga
E-kirjan julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 363
ISBN: 9789510410202

Arvostelut

Margaux64839 23.03.2017
4

Ensimmäinen Nesbø kirjani. Alkuun ei meinannut pysyä kärryillä, kun tarina pomppi ajasta ja paikasta toiseen, mutta loppua kohti, kun pääsi jyvälle kirjailijan tyylistä kuljettaa tarinaa, ei kirjaa halunnut päästää käsistään. Kokonaisuutena hyvin rakennettu tarina.