E-kirja
Helena Ruuska

Marja-Liisa Vartio - kuin linnun kirkaisu

4.333335
Keskiarvo: 4.3 (3 ääntä)
 
 

Marja-Liisa Vartio oli kirjailijana lakonisen ilmaisun tyylitaituri, mutta persoonana pidättyvän 1950-luvun vastakohta, kirjallisten piirien hämmentävä outolintu.

Marja-Liisa Vartion (1924–1966) teokset ovat kirjallisuutemme hienostuneinta päänsisäisen todellisuuden kuvausta. Kommunikaation vaikeuden kuvaajana Vartio on monen kirjailijan esikuva, mutta tosielämässä hän ei jättänyt mietteitään tulkintojen varaan. Ensimmäisessä Vartio-elämäkerrassa hengittää kirjallisten piirien sensuelli luonnonlapsi, nainen, joka oli terävä suustaan ja tietoinen vetovoimastaan eikä tyytynyt 1950-luvun modernistien ironiaan. Hän näki ihmisten ja muotien läpi.

Rikkonaiseen perheeseen syntynyt maalaistyttö etsi oikeaa kotia koko elämänsä. Elämäkerta avaa Marja-Liisa Vartion heittelehtiviä varhaisvuosia, kirjailijaksi kasvamista sodasta toipuvassa Helsingissä, eloisaa seuraelämää ja ystävyyttä Sylvi Kekkosen kanssa, sairauksia ja romaanien syntyä, sielunkumppanuutta ja arkea Paavo Haavikon kanssa sekä yllättävää kuolemaa, jota vielä seurasi postuumi teos Hänen olivat linnut.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Tietokirjat / Historia ja elämäkerrat
Kirjailija: Helena Ruuska
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 412
ISBN: 9789510388242