E-kirja
Björn Wahlroos

Markkinat ja demokratia - loppu enemmistön tyrannialle

3.07143
Keskiarvo: 3.1 (14 ääntä)
 
 

Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas 2012

Pidämme demokratiaa itsestään selvyytenä. Mutta onko se sitä?

Kenelle valta kuuluu? Räväköistä lausunnoistaan tunnettu yritysjohtaja kirjoittaa historian ja tulevaisuuden uusiksi.

Pidämme demokratiaa itsestäänselvyytenä. Mutta onko se sitä? Miksi Kiina näyttää menestyvän ilman demokratiaa? Miksi EU:ssa puhutaan demokratiavajeesta? Ja miksi yritysten valta näyttää lännessä alati kasvavan, kansanvallan kustannuksella? Oliko Churchill väärässä; onko sittenkin olemassa demokratiaa parempi hallintajärjestelmä?

Björn Wahlroos käsittelee inspiroivasti eurooppalaisen, amerikkalaisen ja aasialaisen hallitsemisen historiaa ja nykytilaa. Hän osoittaa, että yhteiskunnallinen ja taloudellinen menestys vaatii muutakin kuin demokratiaa: toimivia markkinoita ja tehokkaita hierarkioita.

Voittajaksi suoriutuu se, joka parhaiten yhdistää nämä kolme hallintotapaa.

Björn Wahlroos (s. 1952) on yksi maineikkaimpia talousjohtajiamme. Hän toimii Sammon, Nordean ja UPM-Kymmenen hallitusten puheenjohtajana. Markkinat ja demokratia oli yksi vuoden 2012 Tieto-Finlandia ehdokkaista.

"Mielenkiintoinen ja hyvin kirjoitettu kirja, joka selittää monta monimutkaista asiaa yksinkertaisella tavalla." - Otso, Goodreads

"Kirja on hyvä katsaus talouden ja vallankäytön historiaan." - Vesa, Goodreads

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Alle 5€ / Tietokirjoja & elämäkertoja, Tietokirjat / Yhteiskunta, politiikka, Tietokirjat / Yritykset ja talous
Kirjailija: Björn Wahlroos
Kustantaja: Otava
E-kirjan julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 391
ISBN: 9789511268826