E-kirja
Helena Telkänranta

Millaista on olla eläin?

4.272725
Keskiarvo: 4.3 (11 ääntä)
 
 

Tieto-Finlandia ehdokas ja Lauri Jäntin palkinnon voittaja

Mitkä eläimet ovat kaikkein älykkäimpiä? Onko linnuilla tunteita? Mitä koira näkee katsoessaan omistajaansa kasvoihin?

Eläinten kognition eli mielen toiminnan tutkimus edistyy nykyään nopeammin kuin koskaan ennen. Tämä teos on uusimman tiedon aitiopaikka. Se kertoo, mitkä eläimet kokevat tunteita, millaisia aisteja eläimillä on ja miksi yksinkertaisetkin otukset oppivat monimutkaisia asioita.

Kirja antaa käytännön vinkkejä muun muassa kissojen ja koirien käyttäytymisen ymmärtämiseen. Se vie lukijan matkalle niin kesyjen, kuin luonnonvaraistenkin eläinten maailmaan: hevosten tunteisiin, lintujen perhe-elämään ja delfiinien oivalluksiin. Kirjan yllättäjiä ovat oppivaiset kalat ja näppärät papukaijat.

Millaista on olla eläin? on kiehtovaa luettavaa niin eläinten ystävälle, kuin asiantuntijallekin. Tärkeä teos antaa eläinten kokemusmaailmasta kokonaiskuvan, jollaista ei muualta löydy.

Helena Telkänranta (s. 1965) on evoluutiobiologi sekä palkittu tiedetoimittaja ja -kirjailija. Vaikuttava teos on huomioitu mm. Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla, Lauri Jäntin palkinnolla sekä Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokkuudella.

”Hyvin harvoin törmää kirjaan, joka muuttaa käsitystä maailmasta jokaisella aukeamalla." - Tieto-Finlandia-raati 2015

"Hätkähdyttävää luettavaa. --- Kirjan luettuaan katsoo omaa koiraansa, naapurin kissaa ja oksalla istuvaa lintua aivan eri silmin." - Turun Sanomat

Tämä kirja on saatavilla myös pokkarina Elisa Kirjan pop up -kaupasta

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden kääntessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Muista myös kirjan teemoja jatkava:
Eläin ja ihminen - Mikä meitä yhdistää?
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Harrastukset, kulttuuri ja taide, Tietokirjat / Tiede ja yleistieto, Tietokirjat / Luonto, puutarha ja eläimet
Kirjailija: Helena Telkänranta
Kustantaja: SKS
E-kirjan julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 294
ISBN: 9789522226778

Arvostelut

Sheigra 07.08.2017
4

Todella kiinnostava aihe ja hyvin kirjoitettu. Jopa pitkän kaavan eläinsuojelutyöntekijä sai tästä uusia ajatuksia ja uutta tietoa, jota saa hyödynnettyä jo omien lemmikkienkin kanssa.


AnneMaritta 16.08.2016
5

Erittäin mielenkiintoinen, ajatuksia herättävä ja silmiä avaava teos. Tämän jälkeen katsoo maailmaa aivan uudella tavalla. Suosittelen!


mpynnone508 04.01.2016
5

Herättävä tietoteos eläimistä. Maailmani muuttui kirjan lukemisen myötä.