E-kirja
Maritta Lintunen

Mozartin hiukset

0
 
 

Syttyneitä, sammuneita ja maata kiertäviä tähtiä.

Kansainvälisen tason konserttipianisti joutuu nöyrtymään päivittäistavaramarketin taustamuusikoksi. Hiljaiseen asiakaskuntaan ilmaantuu nainen, joka menneisyydessä loukkasi häntä pahimmalla mahdollisella tavalla.

Erirytmiset sisarukset punnitsevat elämänvalintojaan lapsuusmaisemissaan. Habitustaan varjelevan oopperadiivan ja työttömän putkimiehen kesäinen kohtaaminen on molemmille ohikiitävä mutta kivulias hetki.

Vaimon ymmärrys voi olla myös ylenpalttisen liioiteltua. Pystyyn keloutunut eläkeläismies saa luvan juopua shamanistisesta lapintaiasta, mutta koituuko eroottisesti viekoitteleva tunturijoiku sittenkin ukkomiehen joutsenlauluksi?

Voiko kuolleeseen säveltäjämestariin rakastua? Kokoelman niminovelli on klassisen pahaenteiseksi kehittyvä kertomus pakkomielteisestä naisesta, jonka salainen haave houkuttaa kurottamaan liian kauaksi – todellisuuden tuolle puolen.

Mozartin hiukset on soljuvasti nuotinnettu novellikokoelma ihmissuhteiden dissonanssista. Maritta Lintunen kuvaa monikerroksellisen taidokkaasti elämän kriittisiä leikkauspisteitä.

Muita Lintusen novellikokoelmia:
Ovisilmä (2006)
Tapaus Sidoroff (2008)
Mozartin hiukset (2011)
Takapiru (2016)

Lintusen romaaneja:
Sukukaktus (2003)
Heijastus (2009)
Sydänraja (2012)
Hulluruohola (2014)
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Novellit ja kolumnit
Kirjailija: Maritta Lintunen
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2011
ISBN: 9789510382844