E-kirja
Antti S. Mattila

Näkökulman vaihtamisen taito

3
Keskiarvo: 3 (4 ääntä)
 
 

”Ihmisiä eivät järkytä asiat, vaan heidän uskomuksensa niistä.”
– Epiktetos (n. 55–135 jKr.) 

Jo antiikin Kreikassa filosofit pyrkivät näkökulman vaihtamisen avulla kehittämään kykyään säilyttää mielentyyneytensä missä olosuhteissa tahansa. Elämässä eteen tulevien tilanteiden tarkastelu erilaisista – ja usein yllättävistäkin – näkökulmista helpottaa kaikkea sosiaalista kanssakäymistä. Toisten ajattelutavan ymmärtäminen ja omista pinttyneistä mielipiteistä luopuminen on paitsi merkki joustavuudesta myös henkisestä sopeutumiskyvystä. Niin ikään ongelmien luova ratkaisu sekä työ- että yksityiselämässä edellyttää tahtoa kyseenalaistaa tutut ja turvalliset kaavat. 

Näkökulman vaihtamisen taito on yleistajuinen tietokirja kaikille oman ajattelunsa kehittäjille. Käytännön esimerkit valaisevat, kuinka kenellä tahansa on jokapäiväinen mahdollisuus ratkaista oman elämänsä Gordionin solmut. 

Lääketieteen tohtori Antti S. Mattila on jo toistakymmentä vuotta soveltanut, kehittänyt ja opettanut näkökulman vaihtamisen taitoa käytännössä sekä kirjoittanut aiheesta lukuisia asiantuntija-artikkeleita.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Perhe ja kasvatus, Tietokirjat / Filosofia ja psykologia ja uskonto
Kirjailija: Antti S. Mattila
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 207
ISBN: 9789510386989

Arvostelut

jphakkinen428 12.10.2016
0

jez