E-kirja
Teemu Mäki

Näkyvä pimeys. Esseitä taiteesta, filosofiasta ja politiikasta

0
 
 

Näkyvä pimeys sisältää kymmenen esseetä taiteesta, filosofiasta ja politiikasta. Nämä usein aivan erillisiltä näyttävät alueet sekoittuvat teksteissä, sillä Teemu Mäki pitää taidetta sekä filosofian että politiikan kokonaisvaltaisimpana muotona. Useissa esseissä Mäki pohtii niin taiteen määritelmää kuin rooliakin.

Jokainen essee on itsenäinen, luettavissa erikseen. Kirja on osa Teemu Mäen tohtoritutkintoa Kuvataideakatemiassa, jonka pääosassa ovat hänen taideteoksensa vuosilta 1997-2000. Kirja valaisee hänen intentioitaan, sitä, mitä ja miten hän on taiteilijana ajatellut.

"Monissa esseistä viittaan toimintaani taiteilijana, olen kuitenkin tarkoittanut esseeni itsenäisiksi olioiksi. Niitä kirjoittaessani tavoitteeni on siis ollut sama kuin jokaista taideteosta tehdessäni: teos, jonka ymmärtäminen ei vaadi mitään tietoa tekijästä eikä tekijän muista teoksista."

"Tuntuu siltä, että taiteen ja yhteiskunnan, taiteen ja politiikan, taiteen ja filosofian väliset rajapinnat tulevat tämän kirja myötä helpommin käsitettäviksi."
- Marjatta Ripsaluoma, Keskipohjanmaa

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Novellit, kolumnit, Tietokirjat / Filosofia ja psykologia ja uskonto
Kirjailija: Teemu Mäki
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 501
ISBN: 9789510403112