E-kirja
Tommi Kinnunen

Neljäntienristeys

4.02198
Keskiarvo: 4 (91 ääntä)
 
 

Finlandia-palkinto ehdokas 2014

Tommi Kinnusen ylistetty esikoinen

Hienovaraisen tarkkanäköinen romaani ihmisistä, jotka rakentavat unelmansa luvattomiin harjakorkeuksiin.

Nuori pitäjänkätilö Maria herättää ympäristössään epäilystä. Hankalia synnytyksiä kunnialla hoitava nainen saa viimein tahtomaansa arvostusta, mutta ei huomaa jääneensä oman kaipuunsa vangiksi. Aviottomana syntynyt Lahja-tytär tahtoo kerätä elämäänsä kaiken sen, minkä äiti omastaan painolastina hylkäsi.

Sodan polttamaan pohjoiseen palaava pakolainen kaipaa avioliitossaan kosketusta, kun taas sotasankari Onni etsii kaupungeista lyhyeksi jääviä, kiellettyjä onnenhetkiä. Vuosikymmeniä myöhemmin Kaarina sisustaa appensa unelmista tyhjenneen talon ja tahtoo purkaa sitä, mitä toiset ovat äänettömäksi rakentaneet.

Tommi Kinnunen (s. 1973) työskentelee äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana. Hän on syntynyt Kuusamossa ja asuu tällä hetkellä Turussa. Neljäntienristeys on näytelmiä ja kabareita kirjoittaneen Kinnusen esikoisteos.

"Tommi Kinnusen romaanin veroisia esikoisteoksia ilmestyy vain pari vuosikymmenessä." - Antti Majander, Helsingin Sanonat

"Pidin Neljäntienristeyksestä niin paljon, että teki mieleni aloittaa lukeminen alusta heti kun pääsin loppuun." - Kodin Kuvalehti

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot kirjan lataamisen yhteydessä.

Muista myös kehuttu jatko:
Lopotti
äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Tommi Kinnunen
Kustantaja: WSOY
ISBN: 9789510405185

Arvostelut

Duiza 28.10.2016
4

Herkkää, loistavaa kuvausta, loistava kirjailija. Tähtensä ansainnut!


amel303 08.03.2016
5

Upea tarina. Kaksi päivää siitä kun luin loppuun ja minulla on vieläkin pala kurkussa. Olen miettinyt asioita, jotka kirjassa koskettavat - yhtymäkohtia ihmisiin ja menneisiin joita kirja tuo mieleen. Haikeutta. Miten loistavaa kuvausta ja kieltä! Olen aivan myyty. Täytyy odottaa muutama viikko ja rauhoittaa mieltä, että voi sitten jatkaa Tommi Kinnusen Lopotilla ja Helenan tarinalla.


pite 21.01.2016
3

Teos jonka sanomaa jäin miettimään pitkään. Juoneen oli vaikea päästä kiinni. Kirja joka antaa ajattelemisen aihetta on aina hieno kokemus.


AnneLo 06.12.2015
4

Hyvin kirjoitettu, hieman arvoituksellinen. Lukija joutui vähän tekemään ajatustyötä lukemisen ohessa, mikä on ihan hyvä. Suosittelen!


johkar611 20.02.2015
4

Mielenkiintoinen tarina ja sujuvaa kieltä.


Luri57 04.01.2015
4

Pisteitä piti tulla neljäpilkkuviisi, mutta jäi tuohon neloseen. Ehkä se olisi viitosenkin tienannut, mutta jätän varaa hieman Kinnusen seuraavalle.

Tarina oli mukavasti rytmitetty. Alun prologin jälkeen oli tiedossa jonkun olleen pahoilla teillä, mutta vain
hiljalleen paljastettiin kuka, missä ja miksi.

Koko kertomuksen aikana ei ennen viimestä kolmannesta paljastunut, mikä oli se jutun juoni. Tarina häröili moneen suuntaan ja oletettuja päähenkilöitä oli useita. Lopulta paljastui totuus ja se kunka tyylikkäästi Tommi oli kätkenyt juonen punaisen langan kaiken tarinan ytimeen.

Kieli oli kaunista ja harvinaisen rikasta. Kirjaa luki mielikseen ihan lukemisen ilosta. Tarinassa raotettiin pienillä vihjeillä punaista lankaa ja sen huomasi oikeastaan vasta luettuaan kirjan. Dekkarin ystävänä pidin tästäkin kirjasta juuri siksi,
että lukijalle annettiin paljon tilaa pohtia juonen käänteiden mahdollista kehittymistä.

Ihmiskuvaus, tapahtumista kertominen (synnytys, rakentaminen, valokuvien kehittäminen) oli asiantuntevaa ja jopa lumoavaa. Luin kirjan kolmena iltana ja tarina tuli uniini erilaisina muunnoksina. Olisin varmaan nauttinut kirjasta enemmän, jos olisin lukenut sen yhteen syssyyn.

Tätä voi vilpittömästi suositella.


rongasanne726 30.11.2014
5

Kirja ei selittele liikaa. Ajankuva, sukupolvet, persoonallisuudet avautuvat lukijan tarinaa täydentävässä mielessä. Tämän kirjan voi lukea uudelleen, koska jäljemmät kerrokset avaavat edellisiä ja valo vaihtuu moneen kertaan. Kuin kehitettävä kuva ajan ja kehitteen kanssa.


MattiR_ 28.11.2014
1

Todella sekavaa sepustusta. En jaksanut lukea edes puoleen väliin.


raijalaube734 06.11.2014
4

Lukemisen arvoinen kirja. Erityisesti olen kiitollinen, että kirjassa käsiteltiin niin realistisesti homoseksuaalisen miehen vaikeata elämää homofobisessa Suomessa. Hyvin mielenkiintoinen oli eri sukupolvien kuvaus aina uuden henkilön kannalta.


Aulis Inikka 18.07.2014
5

Aivan mahdottoman hyvä kirja. Tämän kirjan jälkeen tuli syvä hiljentyminen, niin vaikuttavasti kirjoitettu ja kuvattu oikeaa elämää. Seuraava Finlandiavoittaja!