E-kirja
Risto Rumpunen ja Merita Vilen

Nokian mahdoton mahalasku

3.5
Keskiarvo: 3.5 (6 ääntä)
 
 

Jos kuvittelit, että Nokiasta on kirjoitettu jo kaikki, erehdyit.

Nokian nousu matkapuhelinalan johtavaksi yhtiöksi koko maailmassa oli niin häikäisevä, että sen sädekehän loiste sokaisi monet näkemään yhtiön komeampana kuin mitä se todellisuudessa oli. Nyt hämmästellään Nokian rajua romahdusta. Kirja piirtää rehellisen kuvan suuryrityksen sisältä, miten myrkyllinen yrityskulttuuri ajoi sen tilaan, jossa se ei enää pysynyt kilpailun kärjessä.

Kronologisesti etenevä tarina tempaa mukaansa ja paljastaa, mitkä asiat menivät kuten yrityksen virallinen linja kertoi ja mitkä kuulostavat tosiasioiden valossa yhtiön johdon selittelyltä. Viiltävän tarkkaa bisnesanalyysia höystetään hauskoin esimerkein.

Kirja kertoo monta suurta ja pientä tarinaa Nokiasta. Taustalla kulkeva omakohtainen tarina nivoo teeman monet tasot yhteen. Kirjoittajan ja muiden nokialaisten ruohonjuuritason kokemukset luovat aidon tunnelman, miltä tuntui työskennellä maailmalla omaa alaansa johtavassa yrityksessä silloin, kun yhtiö takoi kovaa tulosta, vaikka moni asia oli jo pielessä.

Nokian mahdoton mahalasku kertoo kevyesti tiivissä paketissa myös koko Nokian ja maailman historiasta vähän kaikesta siitä, miten kehittyivät nykyaikaisissa älypuhelimissa olevat ominaisuudet. Miten yhtiö selvisi suurten mullistusten läpi, siitä tuli ainutlaatuinen yhtiö ja miten se menetti johtoasemansa.

Kirja loppuu kesäkuuhun 2014. Jopa asiat joista olet jo lukenut lehdistä, saavat uuden merkityksen.

2. painos

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Historia ja elämäkerrat, Tietokirjat / Tekniikka ja IT, Tietokirjat / Yhteiskunta, politiikka, Tietokirjat / Yritykset ja talous
Kirjailijat: Risto Rumpunen ja Merita Vilen
Kustantaja: Moimedia
E-kirjan julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 262
ISBN: 9789526805221

Arvostelut

Tracer Tom 15.07.2014
4

Hyvin mielenkiintoinen ja elävä kuvaus Nokian sisältä.