E-kirja
Cecilia Samartin

Nora & Alicia

3.95652
Keskiarvo: 4 (23 ääntä)
 
 

Nora & Alicia on kertomus kahden tytön välisestä elämää suuremmasta ystävyydestä. Se on myös kuvaus Kuuban vallankumouksen aikaisista ihmiskohtaloista. Tarina pohjautuu osittain kirjailijan oman suvun historiaan.

Havanna, 1956. Varakkaan suvun teini-ikäiset serkukset Nora ja Alicia ovat parhaita ystäviä. He nauttivat täysin siemauksin helposta ja huolettomasta elämästä, kunnes paratiisin ylle lankeaa synkkä varjo: kommunistit aloittavat vallankumouksen ja maa ajautuu sisällissotaan.
Sotilasdiktaattori Batistan hallinto kukistetaan ja Fidel Castro nousee valtaan. Yhä useammat perheet lähtevät maasta, ja lopulta myös Noran perhe muuttaa Yhdysvaltoihin. Alicia perheineen jää Kuubaan, mutta tytöt pitävät yhteyttä niin tiiviisti kuin Castron hallinnon sensuuri sallii.
Elämä kuljettaa tyttöjä eri suuntiin, mutta ystävyys ei katkea.

Alician ja Noran tarinat ovat sangen erilaiset: Noran elämä Yhdysvalloissa on mutkatonta ja mukavaa, mutta Kuubassa kärsitään puutetta ja nälkää.

Nora & Alicia on taidokkaasti kirjoitettu tarina elämää suuremmasta ystävyydestä, joka kantaa yli vuosikymmenten ja välimatkojen. Ystävyydestä, joka auttaa jaksamaan elämän karikoissa, mutta jonka nimissä myös tehdään raskaita uhrauksia. Cecilia Samartin ei kuitenkaan kerro vain kahden tytön tarinaa, vaan hän on punonut vaikuttavan kudelman, joka kuvaa taitavasti myös ympäröivää yhteiskuntaa ja muuttuvia aikoja. Nora & Alicia lumoaa, koskettaa ja liikuttaa, mutta se myös herättää ajatuksia.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Romantiikka ja viihde
Kirjailija: Cecilia Samartin
Kustantaja: Bazar
E-kirjan julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 370
ISBN: 9789525637847

Arvostelut

Alessia2 19.06.2013
5

Suosikkini Samartinin kirjoista. Tässä oli onnistuttu hyvin nimenomaan ystävyyden kuvaamisessa ja tunnelma välittyi voimakkaasti.


Night 16.01.2013
4

Kaunis tarina ystävyydestä, ja mielenkiintoinen kuvaus Kuuban tapahtumista Castron kaapatessa vallan. Varsinkin kirjailijan laaja sanojenkäyttö luo kirjalle elävän siellä olon tunteen.


suoma 21.04.2012
4

Hyvin kirjoitettu, koskettava tarina. Päähenkilö olisi kuitenkin saanut olla särmikkäämpi.