E-kirja
Lars Kepler

Nukkumatti

4.12844
Keskiarvo: 4.1 (109 ääntä)
 
 

Huikea menestyssarja jatkuu!

Lumiselta rautatiesillalta löytyy sekava, pahasti kylmettynyt nuori mies. Hän paljastuu kolmetoista vuotta sitten kadonneeksi Mikael Kohler-Frostiksi, sarjamurhaaja Jurek Walterin oletetuksi viimeiseksi uhriksi. Joku on pitänyt Mikaelia vankina, mutta kuka?

Walter se ei ole voinut olla, sillä hän on istunut rikoskomisario Joona Linnan ansiosta koko tämän ajan oikeuspsykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla. Mikael itse on vakuuttunut, että vangitsija on Nukkumatti. Hän ei muista muuta kuin unettavan hiekan ja pimeässä kilisevät posliiniset sormenpäät.

Huikeaan maailmanmenestykseen nousseen Joona Linna -sarjan neljäs, itsenäinen osa lunastaa kovat odotukset. Kiihkeätempoisessa, nerokkaasti punotussa juonessa uni on kuoleman veli ja Nukkumatti joka lapsen pahin painajainen.

Lars Kepler -nimimerkillä kirjoittavan Ahndorilin pariskunnan vauhti ei osoita hiipumisen merkkejä. Myyntilistat kautta maailman valloittanut Joona Linna kohtaa tähän asti kovimman vastuksensa ja todistaa, ettei Kepler ole kupla.

"Äärimmäisen piinaava psykologinen jännäri ja poliisiromaani, joka vie lukijankin yhä kauemmas unesta." - Kirjavinkit

"Lajityyppinsä paras!" - Göteborgs-Posten

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Dekkarit, jännitys
Kirjailija: Lars Kepler
Suomentaja: Anu Koivunen
Kustantaja: Tammi
Sivumäärä: 495
ISBN: 9789513173531

Arvostelut

Marso 26.04.2016
5

Painii samassa sarjassa Keplerin "Vainooja" opuksen kanssa. Pakko lukea loppuun nopeasti ja harmittaa kun kirja tulee päätökseen.


Herkk0 10.02.2016
5

Paras Kepler mitä olen lukenut, vaikka kaikki ovat olleet hyviä. Kirjassa minua ärsytti lopun pitkittäminen, mutta varsinkin osiot vankimielisairaalassa olivat loistavia.


Miljoona79 31.03.2015
2

Bläh. Ärsytti jo edellinen tämän sarjan kirja, jossa hinkattiin ihan liikaa Joona Linnan menneisyyttä ja sen Suuria Salaisuuksia ja Synkkyyttä ja nyt sitten oltiin pelkästään siellä, epäuskottava Superpahis lähinnä ärsytti. Ja aina vaan jatkuu.
Lisäksi juonenkäänteet oli niin övereitä, että ei meinannut jaksaa edes lukea loppuun.
Oli viimeinen Kepler, jonka luin.


Luri57 18.05.2014
4

Hyvä kirja tämä on, meni perjantai-ilta ja koko lauantai mukavissa merkeissä. Kirja oli pakko ostaa, koska kolmessa edellisessä Joona Linnasta oli rakennettu niin mielenkiintoinen hahmo. Tarinaan pääsi helposti sisään ja jännitystä pidettiin välillä yllä jopa piinaavalla tavalla. Tarina palkitsi lukijan ruhtinaallisesti.


Holkku 13.05.2014
5

kerrankin kannatti ostaa kirja kannen perusteella :)


Leena_H 27.02.2014
4

Vauhdikas ja jännittävä.


janetzki12 25.02.2014
5

Ei ihan niin hyvä kuin aikaisemmat Keplerin kirjat


Orppi 14.11.2013
5

oli niin jännä kirja että piti lukea kerralla alusta loppuun, koska ei voinut jättää kesken. täytyypä ostaa loputkin e-kirjat hyllyyn tältä kirjailijalta.


MaM7 13.11.2013
1

Kirja on huonosti kirjoitettu, tyyli muistuttaa elokuvan käsikirjoitusta, joka kirjoittajaparilla varmasti mielessä onkin. Eli hyvin suoraviivaista ja yksinkertaista kerrontaa. Noh toimiihan sekin jos itse tarina on erinomainen, mutta kun ei ole.

Kirja ei ollut missään mielessä koskettava tai järkyttävä, vaikka juuri siihen kirjailijat laskelmoiden tähtäävät, lukijan tahalliseen järkyttämiseen. Mutta asiat oli viety NIIIIIN överiksi ja henkilohahmot kuitenkin jätetty niin paperinohuiksi että ainoa tunnereaktio oli viha laskelmoidusti kirjoittavaa kirjailijapariskuntaa kohden.

Poliisitkin oli kirjoitettu ehkä jopa normaaliakin tyhmemmiksi ja pahikset on superneroja jotka onnistuvat kaikessa.

En suosittele. Ensimmäinen ja viimeinen lukemani Lars Kepler.


RiikkaN 25.10.2013
4

Jännittävä dekkari, etenee suoraviivaisesti ja vauhdikkaasti. Vie ihmisen pahuuden aivan uusiin ulottuvuuksiin...