Miki Liukkonen - O, e-kirja
 
 
Etu voimassa 30.11. asti
14,90€
15,90€
E-kirja
Miki Liukkonen

O

4
Keskiarvo: 4 (1 ääni)
 
 

Vuoden 2017 Kaunokirjallisuuden Finlandia-ehdokas

Mikä on O?

O on romaani, joka kertoo olympialaisiin valmistautuvasta uimajoukkueesta, taiteellisesti kunnianhimoisia liukumäkiä suunnittelevasta firmasta ja miehestä, joka pakenee neuroosejaan lukitsemalla itsensä pihavarastoon.

O osoittaa meille, kuinka kävely Kööpenhaminan halki voi antaa runokokoelman verran kuvia ja vaikutelmia.

O seuraa hevoskauppoja tekeviä romaneja, jotka aikapoimun takia elävät kaksi tuntia tulevaisuudessa.

O kertoo vaarallisia ihmiskokeita tekevistä Johan Sebastian Bach -faneista, jotka eivät epäröi poistaa vastustajia tieltään.

O näyttää meille sirkuksen, joka koostuu pelkistä neurootikoista, ja teatteriryhmän, joka tekee näytelmää elefanttitautia potevasta Hans Christian Andersenista.

O tutustuttaa meidät ujoon poikaan, joka kommunikoi vain post-it-lappujen avulla, ja Espanjassa veneen alla asuvaan narkkariin, joka näkee pohjan raosta taivaan jollaisesta me muut voimme vain uneksia.

O opastaa kädestä pitäen pakkoneurootikoille, kuinka kanaviillokkia valmistetaan.

O on kaikesta tästä huolimatta ennen kaikkea kookas kirja siitä, millaista on arki tässä ajassa ja miten elää siinä.

Miki Liukkosen (s. 1989) toinen romaani on suuruudenhullu, kohtuuttoman laaja ja kaikkeutta tavoitteleva tarina tavallisista ihmisistä ja kummallisista tapahtumista, neurooseista, päähänpinttymistä, järjettömistä asioista, joita pelkäämme kuin lapsi tähdetöntä yötä. Tämän kaiken olet tuntenut, mutta mitään vastaavaa et liene aikaisemmin lukenut.

"Proosaa voidaan kutsua lauseista koostuvaksi selvitykseksi asian tilasta. Miki Liukkosen O on tässä suhteessa selvitys pakkoneuroottisesta milleniaalisukupolven ajasta, jossa syiden etsiminen muodostuu metsäksi, jonka jokainen puu tutkitaan. O on maksimaalisuudessaan pysäyttävä teos. Sen kieli on täsmällisyydessään hykerryttävää ja kieliainekseltaan se näyttää ehtymättömältä. O kykenee synnyttämään lukijassa uteliaisuutta jokaisella sivullaan, ja havaintojen tarkkuudessa se on ennennäkemättömän terävä." – Finlandia-raati

"O nousee kunnianhimoisena maailmanselityksenä ja silkkana kirjallisena voimannäytteenä 2010-luvun tärkeimpien kotimaisten kaunokirjojen joukkoon Jaakko Yli-Juonikkaan Neuromaanin ja Laura Lindstedtin Oneironin rinnalle."
- Juhani Karila, Helsingin Sanomat

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Etuja / Kaunoa ja Etuja / Finlandia 2017
Kirjailija: Miki Liukkonen
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 835
ISBN: 9789510423943

Arvostelut

Kolahti 17.11.2017
1

Harmittaa kuinka monta Hyvää Suomalaista kirjailijaa, jotka kaikin mahdoillisin keinoin, yrittävät saada kirjansa julkaistua! Tekevät perse kipeänä duunia, ja sitten. Tämä WSOYn lellikki joka kirjoittaa niin viisaasti, ei muihin vetoa paitsi kriitikoihin! Tottakai Suomi 100 vuonna, hän on Finlandia palkintonsa ansainnut!