E-kirja
Laura Lindstedt

Oneiron

3.5
Keskiarvo: 3.5 (12 ääntä)
 
 

Kaunokirjallisuuden Finlandia-voittaja 2015

Seitsemän naista, kukin kotoisin eri maasta. Kuolemanjälkeisessä välitilassa, josta ei voi paeta – paitsi sanojen, kertomusten avulla.

Newyorkilainen performanssitaiteilija Shlomith, moskovalainen pääkirjanpitäjä Polina, brasilialainen sydänsiirtopotilas Rosa Imaculada, marseillelainen hienostorouva Nina, kurkkusyöpää sairastava hollantilainen Wlbgis, mallintöistä haaveileva senegalilainen Maimuna ja itävaltalainen teinityttö Ulrike ovat päätyneet valkoiseen tyhjään tilaan. Aika sellaisena kuin me sen ymmärrämme on lakannut olemasta. Naisten ruumiilliset tarpeet sammuvat vähitellen. Ensin katoaa kyky tuntea kipua ja nautintoa. Pikkuhiljaa koskettaminen ja oman ruumiin aistiminen muuttuvat mahdottomiksi.

Mitä on tapahtunut? Mikä on koitunut naisten kohtaloksi?

Laura Lindstedtin odotettu toinen romaani leikkii eri lajeilla esseestä luentoon ja sadusta näytelmään, runoutta unohtamatta. Teksti kuljettaa lukijaansa milloin humoristisesti, milloin raivoisasti kohti viimeisiä sivuja – kohti kuoleman vääjäämättömyyden aina yhtä käsittämätöntä ajatusta.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Laura Lindstedt
Kustantaja: Teos
E-kirjan julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 349
ISBN: 9789518517279

Arvostelut

Duiza 12.01.2017
3

Hmm. En ihan päässyt kärryille alun merkityksestä tarinaan. Monitasoinen ja ajatuksia herättävä kirja, joka ei päästä lukijaansa vähällä. Huikean soljuvaa kieltä, mutta vielä en faniksi ryhtynyt.


Tomipaalosmaa485 03.12.2016
5

Superb! Aivan käsittämättömän mahtava kirja. Monitasoinen, ajankohtainen, lukijansa haastava, ajatuksia herättävä, koskettava, ihastuttava ja voit tulkita kaikki edellä mainitut superlatiiveissa. Finlandia löysi täysin oikean osoitteeseen. Laura Lindstedt, teit minusta fanisi. Jään odottamaan suraavaa.