E-kirja
Margaret Atwood

Orjattaresi

3.5
Keskiarvo: 3.5 (4 ääntä)
 
 

Tärkeä klassikko jälleen saatavana!

Margaret Atwoodin Orjattaresi on vavahduttava dystopia lähitulevaisuuden Yhdysvalloista, jossa vanhatestamentilliset fundamentalistit ovat ottaneet vallan. Yhdysvalloista on tullut Gilead. Hedelmälliset naiset on alistettu nimettömiksi synnytyskoneiksi, yksikään nainen ei saa lukea eikä kirjoittaa, kaikkea valvotaan. Mutta vähitellen kapinan siemenet itävät kaikkien kastien naisissa.

Yli 30 vuotta ensijulkaisunsa jälkeen romaanin teemat vapaudesta ja naisten oikeuksista ovat nyt ajankohtaisempia kuin koskaan. Kirjaan perustuva televisiosarja on ollut maailmanlaajuinen arvostelumenestys.

Margaret Atwood (s.1939) on yksi aikamme merkittävimmistä kirjailijoista, taiturillinen sanankäyttäjä ja kriittinen näkijä, feministi ja kirjallisuuskriitikko. Orjattaresi (engl. The Handmaid's Tale) on tärkeä klassikko, joka on ilmestynyt alunperin vuonna 1985.

”Kokonaisuutena ja kaikessa ankaruudessaan Atwoodin esittämä kuva naisten alistamisesta on paha utopia, mutta utopian ainekset – vaikkapa miehen mukaan nimeämisestä lähtien – ovat tätä päivää. Täten Atwoodin tulevaisuudennäkymä on kuin brechtiläisittäin etäännytetty nykyhetken tai menneisyyden kuva.”
– Antti Majander, Helsingin Sanomat

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Scifi ja fantasia
Kirjailija: Margaret Atwood
Suomentaja: Matti Kannosto
Kustantaja: Tammi
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 330
ISBN: 9789513198176

Arvostelut

Tuispe 21.09.2017
4

Järkyttävä, hyvä. Järkyttävän hyvä.


merjasiiriainen779 12.08.2017
2

Naisten alistaminen on varmasti monessa mielessä ja maassa tätä(kin) päivää, mutta jotenkin minua nyppii kärjistäminen, varsinkin kun puhutaan ajasta, jossa itse elän ja olen elänyt jo pitkään. Sanotaan, että Amerikassa kaikki on mahdollista ja varmaan onkin, mutta tämänkaltainen dystopia vaikuttaa kuitenkin jo liian utopistiselta. Kirja on sujuvasti kirjoitettu, mutta koin kuitenkin sen lukemiseen kulutetun ajan hieman haaskatuksi!


Getsina 14.07.2017
4

Tarkkaan kirjoitettu skenaario vaihtoehtoisesta yhteiskunnasta. Kirjahan on alkujaan julkaistu vuonna 1985, varmasti silloin tämän lukeminen olisi saanut ihon kananlihalle. Tähän perään kun vielä lukee Orwellin 1984, niin pää on taatusti sekaisin salaliitoista yms.!