Susanna Isohanni, Mikko Taskinen - Paremmaksi tyypiksi paremmassa työelämässä - kehityskirja, e-kirja
 
E-kirja
Susanna Isohanni ja Mikko Taskinen

Paremmaksi tyypiksi paremmassa työelämässä - kehityskirja

0
 
 

Paremmaksi tyypiksi -kirja on syntynyt halusta auttaa maailmaa kehittymään parempaan suuntaan. Työelämästä uutisoidaan ja siitä puhutaan nykyisin pääosin negatiivisesti. Työ voi ja saa olla inspiroiva sisältö elämässä ja siitä saa nauttia luvan kanssa. Työstä voi kehittyä yhdessä tekemiseksi hyvää maailmassa
edistävien tyyppien kanssa, ja jokaisesta hyvästä tyypistäkin voi tulla yksi paremmista tyypeistä. Halusimme miettiä, mitä opittavaa meillä kaikilla on hyvistä tyypeistä ja heidän asenteistaan sekä sitä, mikä voi parantaa tilannetta työpaikoilla. Halusimme myös keskittyä ihmisten potentiaaliin tehdä ja luoda olemassa olevasta jotakin parempaa. Tähän kuuluu olennaisena osana se, mitä itse on. Työelämässä perimmäinen kysymys ei ole miksi-kysymys miksi meillä on näin, miksei meillä ole sitä ja tätä vaan miten-kysymys. Ennen kaikkea: Miten (työ)elämästä voidaan tehdä vähän parempaa, joka päivä? Miten kiinnitetään huomio myönteiseen eli resursseihin ja mahdollisuuksiin?

Kirjan ensimmäinen luku kuvaa sitä, millaisia hyvät tyypit ovat. Toisessa luvussa näkökulma on yrityksen. Miten hyvät tyypit vaikuttavat yrityksen toimintaan aina tulosta myöten ja miten hyvätyyppiys otetaan huomioon esimerkiksi rekrytointiprosessissa ja miten HR näkee hyvän tyypin merkityksen?

Kirjan pyrkimys on auttaa näkemään se, että meillä jokaisella on myötäsyntyisiä perusvalmiuksia erilaisiin hyveisiin. Hyvätyyppiys on samanlainen asia kuin hyvä kunto: voimme omalla harjoittelulla ja elintavoillamme vaikuttaa siihen. Voimme kehittyä asioissa, joissa olemme luontaisesti tai vain laiskuutemme vuoksi huonoja. Monissa ongelmissa kyse on nimenomaan henkisestä laiskuudesta. Paremmaksi tyypiksi kehittyminen edellyttää tietoista ponnistelua.

Tiedostomuoto: E-kirja (PDF, ei DRM-suojausta)
Kategoria: Itsejulkaisut / Tietokirjallisuus
Kirjailijat: Susanna Isohanni ja Mikko Taskinen
Kustantaja: Mikko Taskinen
E-kirjan julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 148
ISBN: 9789522827104