E-kirja
Timo Parvela

Paten aikakirjat

4.2
Keskiarvo: 4.2 (5 ääntä)
 
 

Supersuosituista Ella-kirjoista tuttu Pate saa nyt ikioman kirjasarjansa!

Millainen tyyppi Pate oikein on? Hän on hyvä urheilemaan. Hän ei aina ihan tajua, missä mennään, mutta se ei haittaa.

Kaverina hän on antelias ja hyvä ystävä -- kaikki saavat maistaa hänen purukumiaan. Pate on myös luotettava. Suurinkin salaisuutesi pysyy Patella tallessa. Hän on nimittäin unohtanut sen jo. Kaikki pitävät Patesta ja Pate pitää kaikista, jopa Pukarista. Pateen olisi helppo ihastua, ellei hänen äitinsä olisi rehtori. Kukaan ei halua anopikseen rehtoria.

Uudessa kirjassa Pate saa kesätehtäväkseen päiväkirjan pitämisen. Aluksi homma ei oikein suju, sillä Pate ei keksi mitään kirjoitettavaa. Kyläreissulle saapuva omalaatuinen eno muuttaa kuitenkin tilanteen ja Paten aikakirja alkaa täyttyä merkinnöistä:

"Minä muistelen, että opettaja on puhunut jollain tunnilla enoista. Ne ovat suuria lintuja, jotka elävät jossain kuumassa paikassa. Ne eivät osaa lentää. Se on hyvä, sillä minun huoneeni on aika matala. Olisi kamalaa, jos se eno räpistelisi siellä ympäriinsä ja kakkisi kaikki paikat niin kuin se varpunen, joka lensi meidän olohuoneeseemme...."

Timo Parvela (s. 1964) on suomalainen lastenkirjailija, joka on tullut tunnetuksi erityisesti suosituista Ella-kirjoistaan. Nyt suositut Ellat ovat saaneet uuden spinoff-sarjan, jonka päähenkilönä seikkailee joukon värikkäin tapaus Pate.

"Paten aikakirjat on erittäin helppolukuinen ja lyhyt, ja sopii siten hyvin ekaluokkalaisten itse luettavaksi. --- Ella-kirjojen ystäville Paten seikkailut ovat takuutoimivaa viihdettä." - Kirjavinkit

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden kääntessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Pate-sarja:
Paten aikakirjat
Paten jalkapallokirja
Paten kalastuskirja
Pate aarresaarella
äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Lastenkirjat / Sadut, kertomukset
Kirjailija: Timo Parvela
Kustantaja: Tammi
E-kirjan julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 58
ISBN: 9789513179137

Arvostelut

Laura J Ell ... 06.10.2015
4

Tämä naurattaa aikuistakin :)