Jukka Behm - Pehmolelutyttö, e-kirja
 
 
Etu voimassa 30.11. asti
12,90€
14,90€
E-kirja
Jukka Behm

Pehmolelutyttö

0
 
 

Vuoden 2017 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas ja WSOY:n nuortenromaanikirjoituskilpailun voittajateos

Emilialla on salaisuus, jonka hän kertoo vain pehmoleluilleen. Hän myy aikaansa miehille - tuntemattomille aikuisille miehille, jotka ihailevat hänen kuviaan netissä. Rahanteko tuntuu ällistyttävän helpolta.

Pehmolelutytön silmin raikkaan analyysin kohteeksi joutuvat niin oma perhe kuin kaveritkin, koko nykyhetki, jossa aikuiset koettavat olla nuoria ja nuoret aikuisia. Pikkuhiljaa Emilia sukeltaa yhä syvemmälle peliin, jossa kuvittelee olevansa vallankäyttäjä, kunnes on kadota itseltään.

Jukka Behmin Pehmolelutyttö voitti WSOY:n Tuhat ja yksi tarinaa -kirjoituskilpailun. Raati kuvaili käsikirjoitusta näin: "Kilpailun voittajateos on teksti, joka on pohdituttavaa, rouheaa nykykirjallisuutta. Se uskaltaa väittää, uskaltaa olla törkeä, uskaltaa ottaa kulman, joka ei välttämättä ole myötämielinen lukijaa kohtaan. Lukijana tekee mieli vuoroin ravistella, vuoroin halata kirjaa ja sen nuorta kertojaa."

"Tärkeä mutta järkyttävä kuvaus tyttöjen kohtaamasta ahdistelusta ja häirinnästä. Kirja kuvaa osuvasti, millaisena aikuisten maailma näyttäytyy nuorten silmin. Teos muistuttaa, kuinka viattomasti nuori voi ajautua hyväksikäytön uhriksi ja miten vaikeaa vanhempien on ymmärtää teini-ikäisten mediamaailmaa. Kirjoittaja asettuu päähenkilön puolelle ja puolustaa tyttöjen oikeutta seksuaalisuuteen. " - Finlandia-raati

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Nuortenkirjat / Kertomakirjallisuus, Etuja / Lasten- ja nuortenkirjoja ja Etuja / Finlandia 2017
Kirjailija: Jukka Behm
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 151
ISBN: 9789510427897