Riitta Kylänpää - Pentti Linkola – ihminen ja legenda, e-kirja
 
 
Etu voimassa 1.1. asti
16,90€
18,90€
E-kirja
Riitta Kylänpää

Pentti Linkola – ihminen ja legenda

0
 
 

Vuoden 2017 Tietokirjallisuuden Finlandia -voittaja

Jo 50 vuoden ajan Pentti Linkola on ollut näkyvin ja kuuluvin ekologisen elämänmuodon puolestapuhuja Suomessa. Hänen puheenvuoronsa, artikkelinsa ja kirjansa ovat havahduttaneet ja innostaneet mutta myös nostattaneet rajua kritiikkiä. Omalla elämäntavallaan ja valinnoillaan Linkola on antanut vaikuttavaa katetta ajatuksilleen, joita ei ole voitu sivuuttaa eikä vaientaa.

Miten Pentti Linkola, Helsingin yliopiston rehtorin poika, sotienvälisen suomalaisen akateemis-poliittisen eliitin jälkeläinen, päätyi kalastajaksi ja ajattelijaksi, jonka tuntee koko Suomen kansa? Kokenut journalisti Riitta Kylänpää on kirjoittanut elävän, terävän ja vaikuttavan elämäkerran, joka perustuu Linkolan kirjeenvaihtoon ja päiväkirjoihin sekä laajoihin haastatteluihin. Kylänpää kertoo niin helsinkiläisen koulupoika-Pentin monomaanisista keräily- ja kirjoitusharrastuksista kuin sopeutumattoman sykkiläisen tempauksista, niin nuoren miehen huikaisevista luontokokemuksista kuin ajatukset valtaavasta sysimustasta epätoivosta. Kirjan sivuilla tavataan kirjailijoita ja ornitologeja, kriitikkoja ja kannattajia, soutajia, naapureita, kylänmiehiä ja julkkiksia. Elinvoimainen, utelias ja energinen ajattelija-kalastaja on kiehtonut monia.

Riitta Kylänpää (s. 1957) työskentelee toimittajana Suomen Kuvalehdessä. Hänen aikaisempia kirjojaan ovat Kasvaako sisiliskoista saunassa krokotiileja – muistikuvia lapsuudesta (Atena 2003) ja Nyt vasta näen, teos jossa suomalaiset vaikuttajat kertovat tärkeistä hetkistään (Otava 2009).

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Etuja ja Tietokirjat / Historia ja elämäkerrat
Kirjailija: Riitta Kylänpää
Kustantaja: Siltala
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 400
ISBN: 9789522344892