E-kirja
Liisa Keltikangas-Järvinen

Pienen lapsen sosiaalisuus

5
Keskiarvo: 5 (1 ääni)
 
 

Tärkeä puheenvuoro pienen lapsen sosiaalisesta kehityksestä ja laadukkaan päivähoidon reunaehdoista.

Varhaislapsuus on ihmisen tärkeimpiä elämänvaiheita. Kolmen ensimmäisen elinvuoden aikana luodaan lähtökohta hänen aikuisiän sosiaalisille taidoilleen.

Päiväkodin merkitys lapsen kasvattajana on suuri. Ryhmä ei silti itsessään lisää lapsen sosiaalisia taitoja, sillä liian varhainen joutuminen suureen ryhmään voi olla haitaksi niiden kehittymiselle. Millaiset kokemukset sitten auttavat lasta? Onko pienen lapsen tehtävä pitää puolensa ja selviytyä ryhmässä ja ratkaista sosiaalisia ongelmia? Mitä ovat alle 3-vuotiaan sosiaaliset taidot?

Kirja on tarkoitettu pienten lasten vanhemmille ja lasten parissa työskenteleville. Se on myös poliittinen keskustelunavaus. Hyvä päivähoito on panostus koko yhteiskunnan hyvinvointiin ja sosiaaliseen pääomaan; viime kädessä kuitenkin poliittiset päätökset määräävät päivähoidon laadun.

Liisa Keltikangas-Järvinen, psykologian professori, on suomalaisen temperamenttitutkimuksen uranuurtaja ja arvostettu tietokirjailija. Hän on käsitellyt teoksissaan itsetuntoa, lasten aggressiivisuutta ja temperamentin vaikutuksia mm. ihmisen yksilöllisyyteen, koulumenestykseen ja elämänhallintaan.

Keltinkangas-Järvinen on saanut työstään useita tunnustuksia, professoriliitto valitsi hänet Vuoden professoriksi vuonna 2008. Hänen edellinen teoksensa Sosiaalisuus ja sosiaaliset taidot (2010) sai Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinnon ”merkittävänä yhteiskunnallisena puheenvuorona”.

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Perhe ja kasvatus, Tietokirjat / Filosofia, psykologia ja uskonto, Tietokirjat / Terveys ja hyvinvointi
Kirjailija: Liisa Keltikangas-Järvinen
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 156
ISBN: 9789510388280