E-kirja
Nina George

Pieni kirjapuoti Pariisissa

3.6
Keskiarvo: 3.6 (5 ääntä)
 
 

Hurmaava hyvän mielen romaani

Pariisilainen kirjakauppias Jean Perdu löytää jokaiselle asiakkaalleen juuri tämän mielialaan sopivan kirjan. Hänen "kaunokirjallisuusapteekistaan", pienestä Seinessä kelluvasta kirjakauppalaivasta, saa kirjoja kaikkiin vaivoihin. Perdu on herkkävaistoinen ihmistuntija, mutta itseään hän ei osaa hoivata. Hänen sydämensä on särkynyt kaksikymmentäyksi vuotta sitten, ja entisen tyttöystävän Manonin lähettämä kirje on edelleen avaamatta.

Eräänä kesänä Perdu vihdoin lukee kirjeen, ja tuo kesä muuttaa kaiken. Perdu irrottaa laivansa kotilaiturista ja lähtee proomullaan unohtumattomalle jokiseikkailulle kohti menneisyyttä ja Provencen sydäntä - ja kohti elämää. Matka on täynnä tuoksuja ja aistimuksia, rakkautta ja surua.

Kirjan lopussa on Jean Perdun kaunokirjallinen ensiapupakkaus, johon kuuluu rohtoja niin lieviin kuin keskivahvoihin tunne-elämän katastrofeihin. Tiesitkö esimerkiksi, että Peppi Pitkätossu auttaa ihmeidenpelkoon? Kirja sisältää myös joukon reseptejä Provencen keittiön herkuista, jotka täydentävät tarinaa väreillään ja tuoksuillaan.

Nina George (s. 1973) on palkittu saksalaiskirjailija ja toimittaja, joka on julkaissut jo yli 20 kirjaa. Pieni kirjapuoti Pariisissa on ollut kansainvälinen menestys, Saksassa kirja oli 10 viikkoa bestsellerlistalla ja voitti DeLiA- ja Glauser-palkinnot.

”Jos haluat hetkeksi lennähtää elämästäsi jonnekin ihan toisaalle, lue tämä viisas ja lumoava kirja.” - Oprah.com

"Todella hieno kirja niille jotka rakastavat kirjallisuutta --- tarjoaa hieman kevyemmän huokaisutauon raskaammista kirjoista, kuitenkin ollen samalla syvällinen ja liikuttava - paljon muutakin kuin pelkkä viihderomaani. - Lukutoukan kulttuuriblogi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus
Kirjailija: Nina George
Kustantaja: Bazar
E-kirjan julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 305
ISBN: 9789522793164

Arvostelut

Tuispe 18.11.2017
3

Se ”jokin”joka tekee tarinasta koskettavan ja tunkee iholle ja sen alle, jäi uupumaan.


Kirjatonttu55 05.07.2017
4

Hieman jähmeän alun jälkeen olikin ihanaa luettavaa. Viitaukset moniin kirjoihin, joista osa tuttuja sekä hitaasti etenevä matka kaikkine kuvauksineen oli erittäin nautittavaa luettavaa.


Awi 04.07.2017
4

Viehättäväja koskettava lukuelämys. Elegantti ja elämänmakuinen kirja suuresta rakkaudesta naiseen ja kirjoihin.


marjanyman07628 10.06.2016
5

Aivan ihana. Erilainen rakkausromaani. Tarina kaiken nielevästä rakkaudesta miehen näkökulmasta. Eikä pelkästään kahden ihmisen välisestä rakkaudesta, vaan myös rakkaudesta kirjoihin, ruokaan, elämään. Suosittelen.


maikkiketola768 09.06.2016
2

Kirja on jotenkin viehättävä, niin että sen jaksaa lukea, mutta odotin ehkä liikaa. Menettelee kevyenä välipalana