E-kirja
Jussi Adler-Olsen

Poika varjoista

4.25
Keskiarvo: 4.3 (4 ääntä)
 
 

Supersuosittu Osasto Q -sarja jatkuu!

Valtion virkamies William Stark katosi jäljettömiin palattuaan juuri työmatkalta Afrikasta. Kolme vuotta myöhemmin Starkin löytämisestä tulee yksi vanhoja rikoksia selvittävän Osasto Q:n tehtävistä. Käy ilmi, että johtolankoja ei tarvitse etsiä Afrikasta asti, vaan ne löytyvät paljon lähempää, Kööpenhaminan kaduilta.

Viisitoistavuotias Marco kuuluu kerjäämiseen ja ryöstelyyn erikoistuneeseen siirtolaisjoukkoon, jolle Kööpenhaminan syrjäisimmätkin sivukujat ovat tuttuja. Paremman – ja rehellisemmän – elämän toivossa Marco pakenee yhteisöstä ja saa peräänsä monta vaarallista vihollista.

Myös Osasto Q:n Carl Mørck haluaisi jututtaa häntä katoamistapauksen tiimoilta ja pian Marco huomaa piilopaikkojensa käyneen vähiin.

Jussi Adler-Olsen (s. 1950) on yksi Tanskan suosituimpia dekkaristeja. Adler-Olsen tunnetaan erityisesti menestystä niittäneestä Osasto Q -sarjastaan, joka vie lukijan Kööpenhaminan pimeälle puolelle.

"Jussi Adler-Olsen kuuluu siihen monipäiseen skandidekkaristijoukkoon, jonka teoksia olen aina lukenut kiinnostuneena ja suurella mielihyvälläkin huolimatta niiden käsittelemien rikosten kamaluudesta, eikä nyt uusin käsiini tullut teos Poika varjoista taaskaan petä odotuksia." - Kirjavinkit

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden kääntessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Osasto Q-sarjan e-kirjoja:
Metsästäjät
Pullopostia
Tapaus 64
Poika varjoista
Vartija
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Jussi Adler-Olsen
Kustantaja: Gummerus
ISBN: 9789512405077

Arvostelut

seppohovila 03.01.2017
5

Jussiin voi luottaa.


Luri57 20.07.2016
2

Olihan erikoinen lukukokemus. Edelliset neljä Adler-Olsenin kirjaa olivat dekkarien ehdotonta aatelia, joita pystyi vilpittömästi suosittelemaan ystäville. Tätä en suosittele.

Tapahtumien kerronta oli kuin poikien seikkailukirjoista. Kyllä on kirjailija pudonnut normitasoltaan alas. Tästä huolimaatta ostan kuitenkin varmaan seuraavankin käännöksen, koska alkukielellä lukeminen olisi liian haastavaa.


Veli-Matteus 10.06.2016
0

Ei ihan paras sarjansa kirja mutta silti taattua Adler-Olsen -laatua! Nautittavaa luettavaa taas kerran! Voi suositella rikosromaanien ystäville.