E-kirja
Sakari Luoma

Poket - miehiä ovella 1955-2008

3.5
Keskiarvo: 3.5 (6 ääntä)
 
 

”Oli viikonloppu ja kuopiolaiseen 007-yökerhoon tuli jostain pääkaupunkiseuvulta oikkeen viimisen päälle pyntätty machomies. Elettiin 80-luvun loppua, ja sillon minä vasta alottelin näitä hommia.
Kaveri kysy:
– Hei, onks alhaalla actionia?
– Ystävä kuule, en tiiä onko se tullu vielä, mutta käyhän ihmeessä kahtomassa.
Jätkä tuijotti minua ihmeissään ja tokas:
– Voi helvetti.
Toiset portsarit nauro mulle naulakossa. En minä ollu kuullukkaan sellasta sannaa, kun olin sitä ennen vaan lehmien takapuolia kahellu. No, ilta meni ohi ja sama äijä tuli naulakkoon takkia hakemmaan.
– Täällähän on tämä pelimies, oli siellä kuule actionia!
Etelän mies kiitti, anto isot tipit ja jatko matkaa.”
– Boogie Mustonen, 2007

Poket on haastattelukirja suomalaisten ovimiesten maailmasta. Kaksikymmentä armoitettua tarinaniskijää kertoo kokemuksistaan sieltä, missä meikäläinen alkoholipolitiikka muuttuu kansallisen karuksi juomakulttuuriksi. Joskus on hengenlähtö lähellä tai painiottelu edessä, mutta usein uhkaavatkin tilanteet laukeavat, kun nopeaälyiset lihaskimput puhuvat asiakkaansa pyörryksiin. Tarinoitaan kertovat muun muassa Auvo Niinikedon, Boogie Mustosen ja Kari Aittomäen kaltaiset pitkän linjan ammattilaiset. Teoksen kuvista vastaa Henrik Schütt.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Tietokirjat / Historia ja elämäkerrat
Kirjailija: Sakari Luoma
Kustantaja: Johnny Kniga
E-kirjan julkaisuvuosi: 2010
Sivumäärä: 330
ISBN: 9789510375983

Arvostelut

petkol 26.02.2014
4

Ei mikään kaunokirjallisuuden huipputeos mutta järjestyksenvalvojien elämää kivasti raottava kuitenkin. Alan ihmisille sopiva "tietopaketti". Jos ala ei kiinnosta niin ei kannata vaivautua.