Marja Björk - Prole, e-kirja
 
 
Etu voimassa 30.11. asti
3,90€
4,90€
E-kirja
Marja Björk

Prole

0
 
 

Tämä tyttö lähti!

”Kun rakkaus tulee, ihminen on voimaton”, sanoo neljän lapsen äiti ja lähtee nuoren miehen matkaan. Esikoistyttö kelpaa pikku apulaiseksi, nuoremmat pojat muuttavat isän kanssa Ruotsiin.

Prole on kertomus perheestä, sitä koossapitävistä ja hajottavista voimista. Tyttö on aina vääränlainen ja väärässä paikassa. Hän kasvaa tehdasyhteisössä, oikeistolaisuuden ja työväenaatteen ristipaineessa, eikä sovi kumpaankaan leiriin. Kotona olosuhteet ovat mahdottomat. Äitinsä tavoin tyttö haluaa irtautua, muuttaa elämänsä paremmaksi ja poiketa valmiiksi tallatulta polulta. Hän keskittää voimansa opiskeluun, työntekoon ja menneisyyden unohtamiseen.

Aikuisena tytön johtotähtiä ovat ”money and easy living”. Sukuaan hän häpeää. Uranaisen kontrolli pettää vasta kun väistämätön tapahtuu.

Marja Björk (s. 1958 Lieksassa) on Helsingin Kalliossa asuva vapaa kirjailija. Hän tarttuu henkilöidensä kipupisteisiin tarkasti ja valppaasti, tuo esille oleellisia ajan ilmiöitä ja saa lukijan rakastamaan henkilöitä, joiden valintoja vastustaa. Marja Björk oli Finlandia Junior -palkintoehdokkaana vuonna 2013 teoksella Poika.

”Prole on taitavasti ja maukkaalla kielellä kirjoitettu selviämistarina, joka herättää menneiden vuosikymmenten Suomen eloon kauneudessaan ja kauheudessaan.”
– Ilkka

"Teos on tärkeä lisä suomalaisen nousukauden kuvauksiin, ja uskon, että moni lukija voi samaistua tarinan päähenkilöihin ja tapahtumiin. Kirjailijan suuri ansio on kuvata kaikkea kurjuutta moralisoimatta ja osoittelematta. Näin tilanteet vyöryvät oikeassakin elämässä.”
– Helsingin Uutiset

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Etuja ja Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Marja Björk
Kustantaja: Like
E-kirjan julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 182
ISBN: 9789520107673