E-kirja
Kjell Westö

Rikinkeltainen taivas

4.333335
Keskiarvo: 4.3 (3 ääntä)
 
 

Ystävyys, intohimo, aikuiseksi kasvaminen - mestarillinen kolmen sukupolven kuvaus vie 1960-luvulta tähän päivään.

Myös Eero Saarisen lukemana äänikirjana

Alex ja Stella Rabellilta ei puutu mitään. Ainakin siltä kertojasta tuntuu kesällä 1969, jolloin hän saa kutsun sisarusten kesäparatiisiin. Hänestä tulee Alexin läheinen ystävä, mutta Stellaan hän rakastuu.

Poikavuosina solmittu ystävyys kantaa halki seksuaalisen heräämisen ja nuoruuden myrskyjen, aina kultaisiin menestyksen vuosiin ja niiden kääntöpuolelle.

Jälkeenpäin nuo viattomat onnen ajat saavat mustat kehykset. Kuva Rabellin täydellisestä perheestä rakoilee, kun kertoja joutuu vedetyksi heidän tummiin kuvioihinsa ja alkaa tuntea yhä suurempaa vierautta. Kuka petti kenet?

Kjell Westö (s. 1961) on saanut useita kirjallisuuspalkintoja sekä Pro Finlandia -mitalin. Hänen teoksiaan on käännetty parillekymmenelle kielelle. Sekä Leijat Helsingin yllä että Missä kuljimme kerran on dramatisoitu näytelmäksi ja elokuvaksi, jälkimmäinen myös tv-sarjaksi.

"Rikinkeltainen taivas toimii kuin vanha kunnon romaani, jonka loppuun haluaisi pian päästä mutta jonka ei toivoisi loppuvan lainkaan." - Helsingin Sanomat

"Westön varmuus kertojana ihastuttaa. Tapahtumat, tilanteet, tunnelmat ja sanomiset seuraavat toisiaan ketjusilmukoina, jotka sitovat ajat, paikat ja tavat." - Tuijata. Kulttuuripohdintoja

"Kjell Westö lienee aikamme johtavin sukupolvitragedikko." - Juhani Brander, Aamulehti

"Romaani, jonka lukeminen on nautittavaa ja jonka maailma jää väreilemään mielessä vielä hyvän aikaa lukemisen jälkeenkin." - Lumiomenan blogi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Kjell Westö
Suomentaja: Laura Beck
Kustantaja: Otava
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 389
ISBN: 9789511317128

Arvostelut

osaarelma 19.10.2017
3

Pettymys. Siinä missä Missä kuljimme kerran oli hyvä epookkikuvaus ja Kangastus 38 hyvä tarina, Rikinkeltainen taivas taitaa yrittää molempia olematta kuitenkaan muuta kuin 1960-90 -lukujen pääkaupunkiseudun ankkalammikon puuduttavien yksityiskohtien kuvausta jatkuvine bileineen ja parinvaihtoineen. Väitettyä miehen kasvutarinaa ei oikein löydy, kun "minä" ei tunnu kehittyvän mihinkään.


pjant 12.09.2017
5

Pidin kovasti. Hieno elämäntarina, jossa vilahtelee lähihistorian tapahtumat henkilökohtaisten asioiden taustalla.


Aidal 08.09.2017
5

Elämänmakuinen.