E-kirja
Rauno Vääräniemi

Rutinoff 2

5
Keskiarvo: 5 (1 ääni)
 
 

Kädessäsi on kirja, jossa käsitellään tämän päivän autoilijan elämää huumorin keinoin. Tarinan henkilöt asuvat kerrostaloalueella ja kinaavat pyhistä peltilehmistään. Osa käy töissä, osa nauttii perintörahoista ja osa kittaa kossua äitimuorin eläkerahoilla.

Tarinan päähenkilö, Rutinoffin kuski, on erilainen autoilija. Hän elää perintörahojen turvin laiskanpulskeata ja vaatimatonta elämää. Ajaa ainoalla oikealla autolla, eli Rutinoffilla. On luonteeltaan pitkäpinnainen, vaikka joutuu ajamaan jopa ajokortin uudelleen. Ajokorttia ajaessaan hän tutustuu virkavallan edustajaan, joka tarjoaa yllätyksen menneisyydestä. Eräs kirjan voimahahmoista on eläkeläinen Oskari Närä, joka on varmasti Suomen kovin Toyota-fani. Mukana kuvioissa pyörii totaalisesti autoonsa kyllästynyt Lepo-Late, jonka Opel aiheuttaa kirjassa stressiä niin omistajalle kuin merkkiropaamollekin. Rauhallista henkilökuvaa edustaa patonkikaupan omistaja Andre Patonki Citroeninsa ratin takaa. Hän ei turhia hötkyile toisten haukkumisista tai autonsa hajoamisesta, o´lalaa. Myös Rutinoffin kuskin vanha ystävä Werneri Warre pistää lusikkansa soppaan tämän tästä. Kauniimpaa sukupuolta edustaa aito blondi Mirkku, joka osaa parhaiten hämmästyttää pukeutumisellaan. Mirkku on oiva kuski perjantai-illan cruisingiin, mihin kirjassa tutustutaan V8-Maken Chevroletilla.

Kirjassa käsitellään ihmissuhdeasioita erittäin lämpimästi, kun vanha kaljaan menevä ystävä tulee kuvioihin. Vaikka kemiat hänen kanssa eivät oikein kohtaakaan, tehdään silti yhteinen reissu Hankoon. Suhteita lämmitellään myös naapuriin muuttaneiden motoristien kanssa. Naapurin hullu ämmä lämmittelee suhteitaan vallan tulisiksi motoristien kanssa, onhan hänellä allaan Tunturi-mopo.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Itsejulkaisut / Kaunokirjallisuus
Kirjailija: Rauno Vääräniemi
Kustantaja: Rauno Vääräniemi
E-kirjan julkaisuvuosi: 2014
ISBN: 9789522827869