E-kirja
Victoria Hislop

Saari

4.2
Keskiarvo: 4.2 (25 ääntä)
 
 

British Book Awards -palkittu esikoisromaani

Kirjasta on tehty myös 26-osainen tv-sarja, joka on ollut Kreikan kaikkien aikojen suosituin televisiosarja.

Englantilaisen Alexis Fieldingin kreetalainen äiti ei ole koskaan puhunut menneisyydestään. Kun Alexis on 25-vuotias, hän päättää tutustua kreikkalaisiin juuriinsa ja selvittää äitinsä varjelemat salaisuudet.

Alexis matkustaa Kreetalle, ja kun hän tapaa äitinsä vanhan ystävän, hänen sukunsa traaginen tarina alkaa paljastua. Alexis saa kuulla, että hänen isoisoäitinsä Eleni sairastui spitaaliin ja joutui leprasiirtolaan läheiselle Spinalongan saarelle. Eleni eli loppuelämänsä saarella erossa miehestään ja tyttäristään.

Mitä enemmän Alexis saa tietää sukunsa vaiheista, sitä selvemmin hän huomaa olevansa kytköksissä Spinalongaan, sairauden ja kuoleman saareen.

Victoria Hislopin (s. 1959) Saari on unohtumaton tarina kreetalaisen suvun vaiheista sodan ja sairauden varjossa. Sen pääosia näyttelevät intohimo ja sinnikkyys, joita raskaimmatkaan vastoinkäymiset eivät pysty tukahduttamaan.

"Mielenkiinto säilyi kirjan loppuun asti ja kirjaa oli ilo lukea." - Kirjoihin kadonnut -blogi

"Saari on viihdyttävä viihderomaani. Mukaan mahtuu suuria tunteita; rakkautta, intohimoa, mustasukkaisuutta, vihaa, katkeruutta..." - Morren maailma -blogi

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Lisää Victoria Hislopin menestysromaaneja:
Saari (2012)
Elämänlanka (2014)
Paluu (2016)
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus
Kirjailija: Victoria Hislop
Kustantaja: Bazar
E-kirjan julkaisuvuosi: 2012
Sivumäärä: 355
ISBN: 9789522790422

Arvostelut

Kaksi5 18.06.2017
1

Onnetonta puuroa heti alusta ja pinnistelemällä pääsin sivulle 40 tai jotain. Sitten luovutin. Ei sovi loogista ja selkeää kerrontaa kaipaaville.


zircustuomainen885 10.04.2017
4

Tarina vei mukanaan, kieli oli aluksi hieman kömpelön tuntuista (suomennos?) mutta kun sen yli pääsi, tarina piti otteessaan. Elävästi kuvattuja kohtaloita, pidin tästä paljon.


raijalaube734 19.06.2015
5

Luin kirjan vasta, kun olin nähnyt muutamia osia kreikkalaisesta televisio sarjasta. Sekä tv-sarja että myös kirja ovat hyviä kuvauksia kreetalaisen perheen vaiheista, jossa lepraan sairastuneiden perheenjäsenien traagillinen elämä järisyttää lukijan tunteita. Kirja ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Olin surullinen, kun kirja läheni loppuaan. Tämän kirjan saattaisi lukea vähän ajan päästä toiseenkin kertaan.


Ulla-85 10.04.2015
5

Victoria Hislop tarjosi lukuelämyksen, joka pureutuu ihanasti Kreikkalaiseen kulttuuriin ja historiaan mielenkiintoisten henkilöhahmojen kautta. Kerronta on sujuvaa ja kiinnostavaa - kirja menikin kahdessa päivässä, jonka jälkeen tunsin palavaa tarvetta tutustua Spinalongaan ja sen historiaan. Jotkut tapahtumat olivat hieman ennalta arvattavia, mutta se oli sivuseikka. Muutama kyynelkin tuli vuodatettua luettaessa, harvinaista...
Mieleen painuva teos, kevään parhaita lukukokemuksia.


lemarga 04.04.2014
0

Ihastuttava ja erilainen tarina, en voinut lopettaa lukemista,. Vasta myöhemmin tajusin, että Yle lähettää kirjasta tehtyä sarjaa... Suosittele n todellakin. Nyt luen jo seuraavaa Hislopin kirjaa!