E-kirja
Mia Vänskä

Saattaja

3.17647
Keskiarvo: 3.2 (17 ääntä)
 
 

Hyytävätunnelmainen kauhuesikoinen Stephen Kingin hengessä.

Kaikki alkaa, kun Lilja muuttaa entiseen kotitaloonsa. Kellarin valot räpsyvät ja keskelle lattiaa ilmestyy tyhjästä lätäkkö. Talon edelliset asukkaat ovat lähteneet nopeasti, kuin pakoon. Kun naapurin vanha nainen puukotetaan raa’asti ja Liljan äiti löytyy kotitalon kellarista koomaan vajonneena, Liljan lapsuusmuistot ja painajaiset alkavat loksahdella yhteen: Liljalla on erityislaatuinen kyky, jota hänen odotetaan käyttävän.

Saattaja on vahva kertomus kohtalon väistämättömyydestä ja vastuuseen kasvamisesta, se raottaa myös verhoa muinaisten myyttien todellisuuteen. Teoksen piinaavuus syntyy nimettömästä uhkasta, jonka kylmän hengityksen tuntee koko ajan niskassaan.

"Retki tuonpuoleiseen on elokuvamaisen tehokas, kammottava ja yllättävä."
- Me Naiset

"Juoni kääntyy kutkuttavasta karmivuudesta vetäväksi jännitykseksi."
- Helsingin Sanomat

"Vänskä yhdistää onnistuneesti kummitusjutun juonteet vaikeiden parisuhteiden juonteisiin."
- Keskisuomalainen

Mia Vänskä (s. 1972) on espoolainen tekninen kirjoittaja, joka on lukenut Kinginsä ja mainitsee yliluonnolliset kertomukset innoittajikseen. Saattaja on hänen esikoisromaaninsa.

Saattaja on saanut paljon osakseen blogihehkutusta. Lue mm. Järjellä ja tunteella -blogin arvostelu: http://jarjellajatunteella.blogspot.com/2011/08/mia-vanska-saattaja.html
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Alle 5€ / Dekkarit, Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Scifi, fantasia, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Mia Vänskä
Kustantaja: Atena
E-kirjan julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 308
ISBN: 9789517967792

Arvostelut

Night 10.11.2013
2

Tarina oli, kuten Miljoona79:kin totesi, ihan hyvä. Henkilöhahmot taasen - no, naispäähenkilöä luulin aluksi n. 20-vuotiaaksi, kunnes myöhemmin selvisi, että hän "oli tuhlannut elämästään 20 vuotta miehensä kanssa", ja oli siis jo nelikymppinen. Kuitenkin käyttäytyi kuin teini konsanaan, mikä söi uskottavuutta PALJON, koska se pisti silmään jatkuvasti.


Miljoona79 23.04.2013
3

Tarina oli sinänsä ihan hyvä ja mielenkiintoinen, jotenkin vain kirjoitustyyli oli vähän lapsenomainen ja vei ikävästi tarinasta särmää.
Jos kirjoittaja olisi 15-vuotias, oli tähtiä kaikki viisi.