E-kirja
Peter Franzen

Samoilla silmillä

3.36842
Keskiarvo: 3.4 (19 ääntä)
 
 

Pete ei ole enää lapsi, hän harrastaa nyrkkeilyä ja alkaa viettää iltoja kavereiden kanssa. Kumpikaan ei suju kolhuitta.

Peten äiti elää uutta nuoruutta erottuaan väkivaltaisesta poliisimiehestään, ja Peten kasvatti-isä kamppailee oman elämänsä suunnan kanssa. Lasten tukena ja turvana ovat myös rakkaat isovanhemmat vaikka on papallakin sokea pisteensä. Pikkusisko Suvikin kasvaa ja alkaa meikata, ja yhteisessä huoneessa soivat vuorotellen Dingo ja Iron Maiden.

Kun maailma avartuu ja reviiri kasvaa, on totuttava käymään omat kamppailunsa jotka voi voittaa tai hävitä. Mieluummin tyylikkäällä hiusmallilla. Matka aikuisuuteen on alkanut.

Peter Franzénin esikoisromaani Tumman veden päällä oli huikea arvostelu- ja myyntimenestys. Peten valloittava tarina jatkuu nyt romaanissa Samoilla silmillä, jossa Pete on kasvanut teini-ikäiseksi.

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Peter Franzen
Kustantaja: Tammi
Sivumäärä: 158
ISBN: 9789513174606

Arvostelut

Ruhtinas 27.11.2014
4

Pidin tästä kirjasta todella paljon. Olin jopa yllättynyt siitä, kuinka lahjakas näyttelijänä tunnettu Franzén on kirjailijana. Vaikka oma lapsuuteni on sijoittunut 80-luvun loppuun ja 90-luvun alkuun, tunnistin paljon tämän kirjan maailmasta. Siitä kadonneesta Suomesta. Franzén kuvaa taitavasti 80-luvun elämää, sen ajan ihmistyyppejä ja yhteisöä. Tekstistä välittyy voimakkaasti tunne ajan ankeudesta, ja toisaalta taas lämmöstä.
Tarinan keskiössä on hyviä ihmisiä, perisuomalaista itseinhoa, syyllisyyttä, ja samalla sisukasta yritystä nousta kuopasta ja kääntää uusi sivu. Esille nousee myös hienosti se, millaista oli olla nuori noina aikoina.

Samoilla Silmillä on elämänmakuinen ja tarkka kuvaus ajasta, joka oli varsin erilainen, mutta joka tuntuu silti vielä läheiseltä ja tutulta.

Tämä oli ensimmäinen äänikirja, jonka olen kuunnellut alusta loppuun, ja mielenkiintoisena huomiona mainittakoon, että kirjan lukijana oli Franzén itse.


Elli-Jasmiini 04.01.2014
3

Hiivin hiljaa huoneesta. Lapsi nukkuu vihdoin ja viimein. Olen istunut tunnin pienen pojan vuoteen vieressä ja silitellyt hänen päätään lempeästi.

Nyt on minun hetkeni. Otan mukavan asennon nojatuolissa ja nappaan tabletilla auki Peten tarinan.

Keksin nopeasti tarinankulun juonen, mutta en koe sitä helpoimmaksi tavaksi lukea. Tuntuu, että se on ollut helpoin tapa kirjoittaa, mutta se ei anna lukijalle samanlaista lukukokemusta kuin edellinen romaani.

Jatkan silti, koska nyt on minun hetkeni. Minulla on nyt kaikki aika ja rauha keskittyä. Tumman veden päällä jätti Peten tarinaan pienen nälän ja siksi Peten osuudet on herkullisia lukea. Tunnen miten itse putoan teini-ikään ja muistan elävästi ensimmäisen poikaystävän, salaiset suudelmat ja kamalan kännin, josta jäi kyllä ihan hirveät traumat.

Haluaisin lukea lisää Peten äidistä. Elämästä väkivallan varjossa ja sen varjoista nousemisesta. Haluaisin kuulla miten rakkaus herättää uudelleen henkiin. Tyydyn kuitenkin tähän mitä nyt saan irti.

Jotenkin Pete on saanut kerrottua isänsä inhimilliseksi olennoksi, joka voi sittenkin muuttua, vai voiko?

Yö käy ylivoimaiseksi ja käyn nukkumaan ajatukset päässä sekaisena myttynä. Tämä oli kyllä kertomisen arvoinen tarina tämäkin.


Kuohari 23.10.2013
0

Hyvä jatko "Tumman veden päällä" -romaanille, alkuun oli vaikea tottua, että nyt perheen jäsenet kertoivat elämästään vuorottaisissa jaksoissa. Olin ainoastaan pettynyt kirjan lyhyyteen, joka n. puolet normaalista. Hinta kuitenkin ihan täysi...