E-kirja
Timo Ahopelto

Sand Hill Road

4.5
Keskiarvo: 4.5 (4 ääntä)
 
 

Sand Hill Road on kansainvälisen riskisijoittamisen kotikatu Kalifornian Piilaaksossa. Suomalaisen kasvuyrittäjän Matti Kontion on päästävä sinne.

Yhdessä teekkarikavereiden Tähden ja Katajan kanssa perustetun yrityksen tavoite on selkeä: tulla alansa ykköseksi maailmassa. Muu ei kelpaa. Ennakkoluulottomuudella ja sitkeydellä siunatun porukan innostus tarttuu ympärillä oleviin mutta vielä tarvitaan maailmanvalloituksen polttoainetta, rahaa. Synkässä taloustilanteessa laskuaan jatkava teknologiapörssi Nasdaq asettaa kaverukset ahtaalle. Myrskyssä seilaavan kasvuyrityksen tuotekehitysjohtajat palavat loppuun yksi toisensa jälkeen, ja Kontio tasapainoilee yrityksen ja henkisen konkurssin välimaastossa. Panoksena on firman lisäksi suhde Miaan. Samalla käskyjä jakelee hallituksen uusi puheenjohtaja ja yrityksen alkuvaiheen rahoittaja, häikäilemättömyydestä ja viiltävästä älystä tunnettu Heikki Listaaja.

Sand Hill Road on väljästi tositapahtumiin perustuva vauhdikas kertomus yrittämisestä, siitä jakomielitautisuudesta kun on pakko jatkaa vaikka järki sanoo ettei pitäisi. Jännityksellä maustettu veijaritarina avaa yrittäjän arjen kaunistelematta ja suoraan. Miten yritys perustetaan? Millaisia ovat faktat salamavalojen takana? Miten kova työ muuttuu isoksi kasaksi rahaa?

Timo Ahopelto on suomalaisen yritysmaailman parhaiten pidetty salaisuus. Entisenä kasvuyrittäjänä ja nykyisenä riskisijoittajana hän tietää mitä menestyminen vaatii. CRF Health -ohjelmistotalon jälkeen Ahopelto perusti riskisijoitusyhtiö Lifeline Venturesin joka on pelitalo Supercellin, kirkasvalokuulokeyhtiö Valkeen, keinoälyrobotiikkaa kehittävän ZenRoboticsin ja syövän immunoterapiayhtiö Oncosin sijoittaja.

Sand Hill Road on Ahopellon esikoisromaani.

"Kun idea on keksitty ja huipputiimi koossa, alkaa suurelle yleisölle näkymätön kova tekeminen. Ahopellon kirja on todella koukuttava tarina, jossa startup-yrittäjyys avautuu jokaiselle lukijalle." - Ilkka Paananen Perustaja-toimitusjohtaja, Supercell

”On hienoa lukea tällainen kaunistelematon kuvaus menestymisen halusta ja kunnianhimosta. Tämä kirja on elämän makuista yritysten ja yrittäjien toiminnan ja tunteiden vuoristorataa.”
- Anssi Vanjoki
Professor, Lappeenranta University of Technology, Individual Multicontributor

"Hengästyttävää. Sand Hill Road on nykyajan tietotyöläisen Tuntematon Sotilas. Startup-elämän ja yrittäjyyden raadollisuus, taisteluiden nousun ja häviön hetket, uhraukset ja inhimilliset ihmeteot käsinkosketeltavan todentuntuisessa paketissa. Ja kirjan päähenkilö, Matti Kontio, on kuin Koskela itse."
- Inka Mero
Sijoittaja ja yrittäjä, KoppiCatch Oy, Suomen Teollisuussijoitus Oy hallituksen jäsen

www.sandhillroad.fi
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Timo Ahopelto
Kustantaja: Books North Oy
E-kirjan julkaisuvuosi: 2013
Sivumäärä: 181
ISBN: 9789526798028

Arvostelut

KirjaFreak 21.10.2013
5

Todella mukaansatempaava tarina! Oli pakko lukea yhdeltä istumalta.