E-kirja
Yuval Noah Harari

Sapiens. Ihmisen lyhyt historia

4.75
Keskiarvo: 4.8 (12 ääntä)
 
 

Kansainvälinen menestysteos mullistaa maailmankuvaa

100 000 vuotta sitten maapallolla asui ainakin kuusi ihmislajia. Nykyään lajeja on vain yksi: homo sapiens.

Miten meidän lajimme onnistui päihittämään kaikki muut lajit? Miten metsästäjistä tuli kaupunkien ja kuningaskuntien rakentajia? Miten ryhdyimme uskomaan jumaliin, valtioihin ja ihmisoikeuksiin sekä luottamaan rahaan, kirjoihin ja lakeihin? Miksi alistuimme byrokratialle, aikatauluille ja kuluttamiselle? Ja millaiseksi maailma on muuttumassa?

Mullistava teos käy läpi koko ihmisen historian, aina ensimmäisistä maan kamaralla kulkeneista ihmisistä kohti nykypäivää. Lajimme kehitykseen on vaikuttanut useita radikaaleja - ja joskus tuhoisiakin - läpimurtoja. Miten historian virrat ovat muovanneet ihmistä, yhteiskuntaa ja kaikkea ympärillämme?

Yuval Noah Hararin (s. 1976) rohkea, laaja-alainen ja provokatiivinen teos haastaa kaiken sen, minkä luulimme tietävämme ihmisyydestä: ajatuksemme, tekomme, valtamme - ja tulevaisuutemme.

"Historioitsija Yuval Noah Hararin teos on oivaltavaa luettavaa. Tarina ihmiskunnan historiasta on toki tuttu meille jokaiselle, mutta Harari onnistuu peilaamaan tapahtumia innostavien näkökulmien kautta. " - Kaleva

"Harvoin ilmestyy kirjoja, joilla on maailmankuvaa muuttava vaikutus. Yuval Noah Hararin kirjan Sapiens, Ihmisen lyhyt historia on mullista teos." - filosofian tohtori Antti Hautamäki

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden kääntessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Harrastukset, kulttuuri ja taide, Tietokirjat / Historia ja elämäkerrat, Tietokirjat / Luonto, puutarha ja eläimet
Kirjailija: Yuval Noah Harari
Suomentaja: Jaana Iso-Markku
Kustantaja: Bazar
E-kirjan julkaisuvuosi: 2016
Sivumäärä: 419
ISBN: 9789522792747

Arvostelut

marjanyman07628 28.10.2017
5

Loistava. Tämän kirjan myötä riittää pohdittavaa pitkäksi aikaa. En lähde toistamaan samoja mietteitä joita "Luri57 " jo toi julki.


malakiitti 13.02.2017
5

Suosittelen kaikille.


Herkk0 13.02.2017
5

Kirja puhuttelee jatkuvasti. Ainoat miinukset annan siitä että sivistyssanoja on avaamatta, ja jää tyhmälle kiinni.


K4tri 13.02.2017
5

Tietokirja, jonka lukemista ei malta lopettaa. Saa pohtimaan elämän suuria kysymyksiä uudelta kantilta ja kyseenalaistamaan tähän astisen oppimansa. Suosittelen lämpimästi ihan jokaiselle.


Luri57 04.07.2016
4

Olihan kerrassaan miellyttävä tietokirja. Ihmiskunnan historiaa käytiin läpi hengästyttävällä tahdilla. Lähestymistapa oli tiukan tieteellinen. Kirjailija ei antanut paljoa tilaa uskonnollisille tavoille selittää lajien syntyä, vaan esitti viiltävän hyvät perusteet sille, miksi on syytä nojautua faktoihin, kun on kyse tieteen keinoin selvitettävistä asioista.

Ei tällaista kirjaa saa olla lukematta. Tämänkaltaisen kirjan pitäisi sisältönsä puolesta kuulua koulujen (ainakin lukion) vakiolukemistoon.

Voihan olla niinkin, että tutkimustiedon lisääntyessä osa kirjan väitteistä osoittautuu vääriksi, mutta sellaista tiede on. Vanhat uskomukset onkin syytä heittää romukaoppaan, eikä roikkua niissä turhaan.

Kyllä Harari osasi ravistella kollektiivisiä harhaluuloja. Kyllä kirjassa oli paljon sellaista, mikä olisi hyvä tietää aivan yleissivistyksenkin kannalta.