E-kirja
Jorma Lindblom

Schwarze Katze

1
Keskiarvo: 1 (1 ääni)
 
 

Jo vuosi ennen Saksojen yhdistymistä kokoontui Itä-Berliinissä ryhmä maan yläluokkaan kuuluvia, laatimaan suunnitelmaa Humboldtin yliopiston professori Hermann Kuhnin johdolla.

”Toverit, ennen kuin vuosi kuluu umpeen, joutuu puolue-johtajamme Erich Honecker sekä maan hallitus eroamaan”, professori Hermann Kuhn julisti.
Väite oli rohkea; maanpetos. Suunnitelma kulki nimellä Schwarze Katze, Musta kissa, joka kahmisi Itä-Saksan valtion omaisuutta, repisi riekaleiksi kaikki Salaisen poliisin sekä Saksojen väliset salaiset asiakirjat. Asiakirjat eivät sietäneet julkisuutta. Saksat olivat tehneet yhteistyötä.

Itä-Saksan tuella oli myyty Länsi-Saksalaisia tuotteita ja sotatarvikkeita sosialistisiin maihin Kuubaa myöden. Kaiken muun lisäksi asiakirjoista ilmeni myös Itä-Saksan eliminoineen epämiellyttäviä vastustajia uudella huomaamattomalla tavalla. Yksi uhreista on suomalainen toimitusjohtaja Kari Lauren, joka oli tuonut maahan itäsaksalaisia koneita. Lauren on sairastanut neljä vuotta vakavaa mielensairautta. Hänelle on selvinnyt, että hänen sairautensa syy on virus - eliminointivirus.

Neljä vuotta Saksojen yhdistymisen jälkeen Lauren lähtee Berliiniin etsimään syyllisiä, kostamaan. Kontaktiensa kautta paljastuu, ketkä ovat hänen terveytensä tuhonneet ja lähtee kostamaan: ”Saakoot syylliset samaa lääkettä.”

Yllättävien juonenkäänteiden sekä Laurenin, että hänen vastapeluriensa henkilöhahmojen kautta odotat jo seuraavaa lukuhetkeä.

Lue Schwarze Katze.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Itsejulkaisut / Kaunokirjallisuus ja Itsejulkaisut / Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Jorma Lindblom
Kustantaja: Jorma Lindblom
E-kirjan julkaisuvuosi: 2015
Sivumäärä: 262
ISBN: 9789523220232