E-kirja
Cecilia Samartin

Señor Peregrino

3.69231
Keskiarvo: 3.7 (13 ääntä)
 
 

Koskettava tarina toivosta, rakkaudesta ja kauneudesta

Jamilet on nuori meksikolainen nainen, jonka elämää varjostaa valtava syntymämerkki. Jamiletin kotikylän asukkaat karttavat häntä, koska pitävät verenpunaista merkkiä paholaisen kädenjälkenä.

Tyttö pakenee ahdasmielisestä yhteisöstä Yhdysvaltoihin ja alkaa työskennellä määrätietoisesti unelmansa eteen: hän haluaa poistattaa syntymämerkkinsä ja olla kuin kaikki muutkin.

Jamilet pääsee töihin mielisairaalaan ja saa hoidettavakseen pahansisuisen herra Peregrinon, vanhan espanjalaismiehen jonka kanssa kukaan ei tule toimeen. Pikkuhiljaa nämä kaksi siirtolaista ystävystyvät ja heidän välilleen muodostuva yhteys hoitaa molempien haavoja tehokkaammin kuin mitkään lääkkeet.

Kun herra Peregrino kertoo elämäntarinaansa, Jamilet tekee matkaa itseensä ja etsii sitä tyttöä, joka olisi ollut ilman rujoa kauneusvirhettään.

Cecilia Samartinin (s. 1961) henkilöhahmot ovat riipaisevan todentuntuisia ja eläviä vikoineen ja oikkuineen, heikkouksineen ja vahvuuksineen. Senor Peregrino ei ole kirja suurista teoista; se on kertomus pienten ihmisten pienistä tarinoista, joiden merkitystä ei mitata numeroilla vaan sydämellä.

Suomentanut Tiina Sjelvgren

Peregrino-trilogia:
Señor Peregrino
La Peregrina
Los Peregrinos
äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Kaunokirjallisuus / Romantiikka ja viihde
Kirjailija: Cecilia Samartin
Kustantaja: Bazar
E-kirjan julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 382
ISBN: 9789525637489

Arvostelut

airami 20.04.2014
3

Vähän kuin tutkisi omaa haavoittuvuuttaan ja näkisi asiassa suuren ongelman. Hyvä kirja.


Alessia2 19.06.2013
3

Moni tykkäsi tästä tosi paljon, mutta muihin saman kirjailijan kirjoihin verrattuna tämä oli minun mielestäni laimeahko. Kuitenkin kirja, joka kannattaa lukea.