E-kirja
Hugh Howey

Siilo

4.0989
Keskiarvo: 4.1 (91 ääntä)
 
 

Kansainvälinen kirjasensaatio

Mikä on velvollisuutesi siilossa?
Pitää yllä järjestystä.
Mitä suojelet ennen kaikkea?
Elämää ja isien perintöä.
Mitä se vaatii?
Uhrauksia.

Ihmiskunnan rippeet elävät valtavassa maanalaisessa siilossa. Maailma on saastunut elinkelvottomaksi ja ulkoilma on myrkyllistä hengittää. Ihmiset elävät siilossa ankarien sääntöjen ja rajoitusten armoilla. Mutta jotkut uskaltavat kyseenalaistaa vallitsevan järjestyksen ja unelmoida.
Yksi heistä on Jules. Hän on valmis paljastamaan siilon salaisuudet.

Siilo on ensimmäinen osa maailmanmenestykseen noussutta dystopiasarjaa, jonka käännösoikeudet on myyty jo 27 maahan. Katso kirjan traileri tästä.

Alien- ja Blade Runner-ohjaaja Ridley Scott työstää teoksesta elokuvaa. Sana on kiirinyt, ja vertailuissa puhutaan sellaisista nimistä kuin Nälkäpeli ja Game of Thrones. Kustannusalan ilmiönä kirja on uusi Fifty Shades of Grey, sillä Hugh Howey julkaisi teoksensa ensin itse sähköisesti jatkokertomuksina, ja se myi puoli miljoonaa kappaletta jo ennen ilmestymistään kirjana.

”Pois tieltä, E. L. James.”
– Daily Mail

”Howey todella osaa kirjoittaa.”
– Guardian

Hugh Howeyn Siilo-sarja
Siilo
Siirros
Kohtalo
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Alle 5€ / Scifi & fantasia , Kaunokirjallisuus / Scifi, fantasia, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Hugh Howey
Kustantaja: Like
ISBN: 9789520110413

Arvostelut

Tuispe 26.05.2017
4

Piti otteessaan, 500 sivua meni sujahtamalla. Makustellen jatko-osien kimppuun.


Markku Lindroos 01.06.2015
4

Siilo on paksu Scifi teos joka pursuilee yli äyräidensä ja jossa tehtaillaan ruumiita kuin kehnoissa Zombi-filmeissä. Silti se loistaa elävällä toiminta- ja ympäristökuvauksella johon vain harva kirjailija pystyy.

Pidin siitä vaikka joskus turhauduinkin selaamaan.

Jotkut käsittämättömät seikat ja tyhmiltäkin kuulostavat ratkaisut siilon uumenissa tulevat ymmärrettävimmiksi kirjailijan toisen kirjan Siirroksen kautta ja tähtimäärä kasvaa näin jälkikäteen kolmesta neljään.


Miljoona79 27.04.2015
4

Päätin lukea, koska tätä on niin paljon kehuttu. Vähän jännitti myöskin, koska liian usein ne ylistetyt ja kehutut on pettymyksiä.
Tämä tarina kyllä toimi hienosti ja koukutti ihan täysin. Osa hahmoista jäi vähän tylsän etäisiksi, siitä yksi tähti.


henrikaM 16.04.2015
5

Pidin todella paljon Siilosta, hienoa että jatkoa on nyt saatu.


janetzki12 25.02.2014
4

Jatkoa tai samantapaista odotellessa. :)


Tracer Tom 11.02.2014
4

Siilon maailma on todella kiehtova dystopia, jossa on paljon jännitystä ja yllätyksiä. Asetelma muistuttaa hieman Dmitri Gluhovskin Metro-kirjoja, Fallout-pelejä ja muita vastaavia maailmoja, mutta on silti kiinnostavan erilainen. Siiloa voi myös tulkita useammallakin eri tavalla, jotka ovat kaikki varsin ajankohtaisia. Tarina on hyvä, mutta sen heikkouksia ovat joidenkin hahmojen ohuus ja kerronnan rakenne. Ne eivät kuitenkaan muuten hienossa kirjassa haittaa liikaa. Hyvästä suomennoksesta voi antaa plussaa! Toivottavasti saamme tulevaisuudessa lisää Howeyta ja Siiloa luettavaksi.


Morre2 26.01.2014
4

http://morrenmaailma.blogspot.fi/2014/01/hugh-howey-siilo-2011-2013.html


sitruuna22 17.01.2014
3

Mielenkiintoinen idea, hyvä kerronta ja erikoisia yksityiskohtia. Kirjassa on sympaattiset hahmot, mutta ongelma on siinä, että ne jäävät hieman pinnallisiksi - tapahtumat eivät vaikuta samalla tavalla, kun henkilöhahmoihin ei ehdi kiintyä, eivätkä hahmojen väliset suhteet vaikuta aidoilta. Harmillinen vika, huomaa kyllä, että kirjaa ei ole alunperin tehty romaanmuodossa, vaan osina internetissä. Kannattaa kuitenkin lukea kirja, oli mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä, vaikka jotkin asiat jäivätkin häiritsemään.


Orppi 30.12.2013
5

Parhautta lajissaan! Niin odottaa jatko-osaa / osia...


ArturG 28.01.2014
5

Yksi parhammista kirjoista joita olen pitkään aikaan lukenut. Piti jännityksen yllä ja cliffhangereita jokaisen kappaleen lopussa. Suosittelen!

Kirjoitin kirjasta juttua blogiini: http://www.kirjablogi.com/post/4/siilo-hugh-howey