E-kirja
Anja Kauranen

Sonja O. kävi täällä

1.333335
Keskiarvo: 1.3 (3 ääntä)
 
 

Äidiltä tyttärelle kulkeva kohukirja

Katujen kasvatti Sonja O. lentää pienen korttelipihan asvalttisuppilosta avaraan valoon, kiitoratoinaan Sörkan kadut, treenisalit, kuppilat, harrastajakirjoittajapiirit, dorkalan pitkät puunatut käytävät, Leningradin öiset ulitsat ja sotaa edeltävän Viipurin iloinen huvielämä…

Anja Kauranen (nyk. Snellman) kirjoitti vuonna 1981 ilmestyneellä esikoisromaanillaan itsensä suuren yleisön tietoisuuteen. Sonja O. kävi täällä on muistutus siitä, että naisenkin on saatava etsiä, kokeilla, erehtyä, vaeltaa, luoda, rakastaa vapaasti. Vahvasti eroottinen ja älyllinen romaani on tutkielma lahjakkaan tytön kehittymisestä, miehen ja naisen välisistä suhteista, tabuista ja kaksinaismoraalista sekä sukupolvien välisestä kuilusta.

Anja Kaurasella on kirjoittamisen taito huomenlahjanaan, hänellä on mielikuvitusta ja arkitodellisuuden kouraisun kykyä.
Leo Stålhammar, Suomenmaa 18.3.1982

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Anja Kauranen
Kustantaja: WSOY
E-kirjan julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 298
ISBN: 9789510382875

Arvostelut

oonainari459 14.07.2017
1

Olen samaa mieltä edellisen kommentoijan kanssa. En ole kovin kokenut lukija, mutta tästä teoksessa ei tuntunut olevan kyllä päätä eikä häntää. En osaisi kertoa lukemastani tällä hetkellä kyllä yhtään mitään.


marjanyman07628 09.04.2016
1

Oi voi. Tässä on nyt kaksi mahdollisuutta. Joko kirja on täyttä potaskaa, tai itse en ole tarpeeksi fiksu ja taidetta ymmärtävä pitääkseni kirjasta. Ällöän lauseita joista puuttuu verbi. Ällöän sivun mittaisia lauseita. Ällöän sekavaa kerrontaa. Tarkoitushakuinen taiteellisuuden tavoittelu kerronnan kustannuksella on naiivia. Sorry, oli millainen kulttikirja jonkun mielestä hyvänsä, minua se ainoastaan tympi.