E-kirja
Joonas Tolvanen

Soturimunkin oppipoika – Aikani kung-fu-temppelissä

5
Keskiarvo: 5 (2 ääntä)
 
 

Mukaansatempaava, lukijan Kiinaan lennättävä muistelmateos suomalaisen lukiolaispojan kokemuksista kiinalaisissa kung-fu-kouluissa

"Ennen ensimmäistä Kiinan-reissuani en ollut harjoitellut päivääkään Shaolin kung-futa. Ehkä olin katsonut lapsena liikaa kamppailulajielokuvia ja minua oli alkanut kiehtoa ajatus tavata sumuisilla vuorilla elävä vanha mestari, joka ottaisi minut oppilaakseen ja opettaisi minulle suuria elämänviisauksia. Jos olisin tiennyt, mihin päähänpistoni johtaa, olisin miettinyt hieman pidempään."

Kun suomalainen lukiolaispoika astuu ensimmäisen kerran kiinalaisen kung-fu-koulun portista sisään, hän ei tiedä mitä odottaa. Koulun kuri osoittautuu spartalaiseksi: sängyissä ei ole patjoja, oppilaat heräävät ennen aamukuutta kovaäänisistä raikuviin kommunistisiin lauluihin ja sääntöjen rikkomisesta rangaistaan "käärmeen pään katkaisulla" eli kepiniskuilla. Kaikesta huolimatta - tai juuri siksi - Joonas Tolvanen tuntee olevansa oikeassa paikassa.

Soturimunkin oppipoika kuvaa mukaansatempaavasti Tolvasen vaiheita eri kung-fu-kouluissa sekä kulttuurien yhteentörmäyksiä vastakohtaisuuksien maassa. Kiinan-matkoillaan hän muun muassa ihastuu paikalliseen naiseen, joutuu ottelemaan tuhatpäisen yleisön hurratessa, puraisee vastustajan kiveksiä itsepuolustukseksi, saa ikuisen porttikiellon kylpylään ja viettää yön paikallisessa putkassa.

Joonas Tolvanen (s. 1989) sai 17-vuotiaana lukiolaispoikana idean lähteä Kiinaan kung-fu-oppiin. Hän ei ollut aiemmin käynyt Kiinassa tai opiskellut kung-fu-lajeja. Sittemmin Tolvanen on tehnyt yhdeksän Kiinan-matkaa, opiskellut arvostetun Shaolin-mestarin johdolla ja on Shaolin-soturimunkkien ikiaikaisen perinteen jatkaja.

"Jotkut Tolvasen kokemuksista ovat hurjia ja hyvin eriskummallisia, ja toisinaan suomalaisen lukijan on vaikea uskoa, että kaikki on tapahtunut hiljattain eikä vuosikymmeniä tai -satoja sitten." - Lukulamppu

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Harrastukset, kulttuuri ja taide, Tietokirjat / Historia ja elämäkerrat ja Tietokirjat / Matkailu
Kirjailija: Joonas Tolvanen
Kustantaja: Atena
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 307
ISBN: 9789523003538

Arvostelut

HerraManaatti 05.06.2017
5

Hauskoja pikkutarinoita. Positiivinen yllätys.


Unowen 04.06.2017
5

Erinomainen kirja.
Hauska, romanttinen, jännittävä
> suosittelen lämpimästi