E-kirja
Walter Isaacson

Steve Jobs

4.231885
Keskiarvo: 4.2 (69 ääntä)
 
 

Digiajan ikonin, aikamme vallankumouksellisimman yritysjohtajan tarina

Steve Jobs perusti yrityksen, jossa luovan mielikuvituksen ja insinööritaitojen ennakkoluuloton yhdistelmä synnytti ennennäkemättömän menestystarinan.
Huimat ideat muuntuivat tuotteiksi, jotka mullistivat useita teollisuudenaloja tietokone- ja musiikkiteollisuudesta matkapuhelimiin ja digitaaliseen kustantamiseen. Jobsin innovaatiot vaikuttavat ihmisten elämään kaikkialla maailmassa.

Elämäkerta perustuu kahden vuoden aikana tehtyihin kymmeniin Jobsin itsensä sekä perheenjäsenten, ystävien, vihamiesten, kilpailijoiden ja kollegoiden haastatteluihin. Jobs ei asettanut minkäänlaisia vaatimuksia kirjan sisällön suhteen. Päinvastoin, hän rohkaisi tuntemiaan ihmisiä puhumaan avoimesti ja rehellisesti. Myös Steve Jobs puhui suoraan henkilöistä, joiden kanssa hän on työskennellyt ja kilpaillut.

Haastateltujen kertomasta välittyy kaunistelematon kuva Jobsin poikkeuksellisesta persoonasta. Särmikäs Jobs saattoi ajaa ihmiset ympärillään raivoon ja epätoivoon, mutta myös huippusuorituksiin. Hänen pakkomielteensä, taiteellisuutensa, intohimonsa ja kunnianhimonsa näkyivät niin hänen johtamistyylissään kuin yksityiselämässään. Steve Jobs kuoli 5.10.2011.

Walter Isaacson (s. 1952) on yhdysvaltalainen toimittaja ja elämäkertakirjailija. Jobs pyysi useita kertoja häntä kirjoittamaan elämäntarinansa, mutta Isaacson halusi lykätä aloitusta eläkeikään. Jobsin sairastuttua selvisi, että käsillä olisi viimeiset hetket ja Isaacson tarttui työhön.

"Steve Jobs oli suurin keksijä sitten Thomas Edisonin. Hän toi maailman sormenpäihimme." - Steven Spielberg

"Steven intohimo yksinkertaisuuteen ja eleganssiin jättää meille perinnön, joka säilyy sukupolvien ajan." - Stephen Elop

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Tietokirjat / Historia ja elämäkerrat ja Alle 5€ / Tietokirjoja & elämäkertoja
Kirjailija: Walter Isaacson
Suomentaja: Jyri Raivio
Kustantaja: Otava
E-kirjan julkaisuvuosi: 2011
Sivumäärä: 622
ISBN: 9789511262640

Arvostelut

Npa 20.02.2015
5

Huikea tarina miehestä, joka muutti maailman! Alun muutamankymmenen sivun jälkeen kirja tempaisi mukaansa niin, että se tuli luettua parissa päivässä.


iPadisti 18.10.2013
4

Kiinnostava kirja erikoisesta ihmisestä.


antmar 05.07.2012
5

Kun yrityksen perustaja ja johtaja hyväksyy vain täydellisen suorituksen ja tuotteet on tulos loistelias. Kirjan aihe kiinnostava ja suosittelen muillekin kuin tekniikan ihmisille.


JuhaniA 19.03.2012
5

Ajatuksia herättävän kirja, jonka tulisi sisältyä jokaisen ICT-alalla työskentelevän perusoppimäärään, sillä se antaa nopean läpikävelyn alan kehitykseen kolmelta vuosikymmeneltä. Hyvin koottu ja kirjoitettu faktoihin perustuen.