E-kirja
Varpu Tavi

Suola ja terveys

0
 
 

Nykyiselle länsimaiselle suolankäytölle ei juurikaan löydy esikuvaa ihmisen esihistoriasta. Luonnonkansat saivat ruoastaan keskimäärin 0,5 grammaa suolaa päivässä, suomalaiset nykyisin 7-9 grammaa. Päivittäisestä suolasta 75-80 % tulee elintarvikkeista piilosuolana, siksi meillä ei tavallisesti ole todenmukaista käsitystä suolankulutuksestamme.

Suolan syntilista on pitkä. Natriumin liikasaanti aiheuttaa turvotusta, koska natrium sitoo itseensä elimistössä vettä. Turvotus lisää sydämen työmäärää ja nostaa verenpainetta. Runsas suolan käyttö lisää myös kalsiumin eritystä virtsaan ja siten mahdollisesti altistaa osteoporoosille. Lisäksi se saattaa lisätä mahasyövän riskiä.

Lue, mitä puolueeton tutkimustieto kertoo kovasti mainostettujen erikoissuolojen todellisesta ravintoainesisällöstä; miten saat natriumin ja kaliumin saantisi parempaan tasapainoon, kuten se oli metsästäjä-keräilijillä, miten syöt vähäsuolaista ja samaan aikaan maukasta ruokaa.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Tietokirjat / Terveys, hyvinvointi
Kirjailija: Varpu Tavi
Kustantaja: my.book
E-kirjan julkaisuvuosi: 2014
Sivumäärä: 27
ISBN: 9789526796147