E-kirja
Petri Tamminen

Suomen historia

0
 
 

Päivä jolloin Kekkonen haudattiin ja kili kuoli – Tammisen Suomen historia vie kansallisen muistin ytimeen ja laitamille.

Kun poika tulee rintamalta kotilomalle, äiti joutuu miettimään, mihin pojan huoneeseen majoitettu venäläinen sotavanki pannaan. Nuoret miehet nukkuvat samassa kamarissa. Loman jälkeen poika palaa sotimaan ja sotavanki peltotöihin.

Kerrotuista muistoista koottu ja kirjoitettu maamme historia karistaa pölyt yltään ja uhmaa lajityyppiä olemalla hauska ja haikea, riemastuttava ja henkilökohtainen. Tarinat polveilevat itsenäistymisestä tähän päivään. Kekkonen ehtii nousta valtaan, hallita, kuolla, ja saada siinä välissä kudotun sinivalkoisen pipon.

Petri Tamminen (s.1966) tunnetaan erityisesti lyhytproosan ja lakonisen huumorin mestarina. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi Enon opetukset -romaanin Finlandia-ehdokkuudella vuonna 2006.

”Mainioita kuvia isänmaan taipaleelta. Suomen historia avautuu Petri Tammisen teoksessa traagisena, tragikoomisena ja absurdina. Mainio avaus itsenäisyyden juhlavuodelle!” - Aamulehti

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Petri Tamminen
Kustantaja: Otava
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 155
ISBN: 9789511310273