E-kirja
Petri Tamminen

Suomen historia

2.142855
Keskiarvo: 2.1 (7 ääntä)
 
 

Päivä jolloin Kekkonen haudattiin ja kili kuoli – Tammisen Suomen historia vie kansallisen muistin ytimeen ja laitamille.

Kun poika tulee rintamalta kotilomalle, äiti joutuu miettimään, mihin pojan huoneeseen majoitettu venäläinen sotavanki pannaan. Nuoret miehet nukkuvat samassa kamarissa. Loman jälkeen poika palaa sotimaan ja sotavanki peltotöihin.

Kerrotuista muistoista koottu ja kirjoitettu maamme historia karistaa pölyt yltään ja uhmaa lajityyppiä olemalla hauska ja haikea, riemastuttava ja henkilökohtainen. Tarinat polveilevat itsenäistymisestä tähän päivään. Kekkonen ehtii nousta valtaan, hallita, kuolla, ja saada siinä välissä kudotun sinivalkoisen pipon.

Petri Tamminen (s.1966) tunnetaan erityisesti lyhytproosan ja lakonisen huumorin mestarina. Suuren yleisön tietoisuuteen hän nousi Enon opetukset -romaanin Finlandia-ehdokkuudella vuonna 2006.

”Luultavasti en ole ensimmäinen enkä viimeinen, joka luonnehtii Tammista timanttiseksi kertojaksi. Sellainen hän on: kirjailija, joka saa vuosisataisesta massasta aikaan hiotun, uniikin timantin. Oikeastaan Suomen historia kuuluisi jokaisen kirjahyllyyn." – Lumiomena -blogi

”Mainioita kuvia isänmaan taipaleelta. Suomen historia avautuu Petri Tammisen teoksessa traagisena, tragikoomisena ja absurdina. Mainio avaus itsenäisyyden juhlavuodelle!” - Aamulehti

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoria: Kaunokirjallisuus / Kotimainen kaunokirjallisuus
Kirjailija: Petri Tamminen
Kustantaja: Otava
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 155
ISBN: 9789511310273

Arvostelut

TheGreatJorma 06.12.2017
1

Paljon oli varmaan aikaa käytetty tekemiseen viitteistä päätellen, mutta koko homma ihan turhaan. Lopputulos huono.


ReijaT 15.10.2017
5

Erittäin hyvä kirja. Lyhyet ajankuvaelmat ovat hyvin kirjoitetut. Jokaisesta kirjan lyhytkuvaelmasta, jonka aikana olen itse elänyt, palautui muistumia mieleen, vaikka asiat eivät ole aikoihin olleet enää aktiivimuistissa. Myös ne hetket ja niihin liittyvät tarinat, jotka ovat tapahtuneet ennen syntymääni, olivat oivaltavia ja avasivat senaikaisten ihmisten tuntoja.


mikkotoivola785 30.09.2017
1

Väkisin tehty. Voi tään nyt lukeakin, jos on aikaa.