E-kirja
Malin Persson Giolito

Suurin kaikista

4.666665
Keskiarvo: 4.7 (3 ääntä)
 
 

Lasiavain-palkinnolla palkittu paras pohjoismainen dekkari 2016 - Ylistetty psykologinen trilleri hyväosaisesta ja etuoikeutetusta nuoresta, josta tulee hetkessä yhteiskunnan hylkiö, kun hän istuu syytettynä lukiossa tapahtuneesta massamurhasta.

Ilma on ruudinsavusta hämärän harmaa. Kaikki on ammuttu, paitsi minä. Minulla ei ole edes mustelmaa.

Rikkaista rikkaimmat ja kaikkein herkimmät harvoin kohtaavat, paitsi Djurholmin lukiossa. Viisi teiniä ja hyvää tarkoittava opettaja. Tulos on katastrofi. Yhdeksän kuukautta myöhemmin 18-vuotias Maja Norberg astuu oikeuden eteen.

Mitä Maja teki tai jätti tekemättä? Miten mallioppilaasta voi tulla valtakunnan vihatuin teini? Miksi hän on täällä, oikeussalissa?

Lukija seuraa oikeudenkäynnin edistymistä Majan näkökulmasta. Tyttö on omituinen. Äksy, mutta täydellisen ainutkertainen, eikä häntä tosiaan voi koko ajan rakastaa, mutta hänen päänsä sisällä viihtyy. Maja on kuin päivitetty versio J. D. Salingerin klassisen Sieppari ruispellossa -romaanin Holden Caulfieldistä.

Parhaana ruotsalaisena rikosromaanina 2016 palkitun teoksen oikeudet on tähän mennessä myyty yli 20:een maahan. Pohjoismaiden lisäksi romaani ilmestyy mm. USA:ssa, Iso-Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa.

Malin Persson Giolito (s. 1969) on koulutukseltaan juristi. Hän asuu Brüsselissä miehensä ja kolmen tyttärensä kanssa. Hänen isänsä on ruotsalainen kriminologian professori ja menestyskirjailija Leif G. W. Persson.

"Kyseessä on poikkeuksellisen hyvä kirja lauseiden latautunut vimma ja veitsenterävä sekä vahva, arkinen ja hiottu ilmaisu ovat sellaista, minkä lähellekään vain harvat kirjailijat pystyvät." - Dagen Nyheter

"Kipeästä aiheesta huolimatta kirja on ehdottomasti lukemisen arvoinen. Kevyt, liki nuortensarjamainen ote tasapainottaa mukavasti vaikeaa aihepiiriä." - Amman lukuhetki

"Tämän vuoden jännityskirjallisuus on ollut järkyttävän hyvää, mutta Malin Persson Gioliton Suurin kaikista tuli ja pokkasi parhaan ruotsalaisen dekkaripalkinnon. Onneksi olkoon! Suosittelen!" - Kirjasähkökäyrä

Oletko uusi Elisa Kirjassa?
Luet kirjan kätevästi tabletilla tai vaikka puhelimella. Tarvitset vain ilmaisen Elisa Kirja -sovelluksen ja maksuttomat tunnukset, jotka luot käden käänteessä kirjan lataamisen yhteydessä.

äänikirjaSaatavana myös äänikirjana
Tiedostomuoto: E-kirja (EPUB, vesileimattu)
Kategoriat: Kaunokirjallisuus / Käännetty kaunokirjallisuus, Dekkarit ja jännitys
Kirjailija: Malin Persson Giolito
Suomentaja: Tarja Lipponen
Kustantaja: Johnny Kniga
E-kirjan julkaisuvuosi: 2017
Sivumäärä: 341
ISBN: 9789510423868

Arvostelut

miltsimilleri 07.07.2017
5

Ensin epäröin, kun kirjan aihepiiri on sen verran sormella osoittelevan kauhea! Mutta kirjoittajalla on sana hallussaan. Teksti on hyvää, henkilökuvat piirretään yksityiskohtaisesti ja loppuratkaisu lähenee vääjäämättä. Väkivalta ei ole pääroolissa, tarinassa prosessoidaan ennemminkin psykososiaalisia jännitteitä. Käännös on myös onnistunut. Itseäni tosin hieman häiritsi kääntäjän ratkaisu puhua "äidinisästä" ja "äidinäidistä", joiksi tämänikäinen suomalainen nuori tuskin läheisiä sukulaisiaan sanoisi.